Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

15.6.12 Pori 0n the Rocks

The Tarjas

Share |

The Tarjas (Minna E).

Minna E:

Tarjasit Pori on the Rocksissa

Porilaisten bändien oma rokkifestari, Pori on the Rocks, järjestettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Mukana oli myös ramopunk-bändi The Tarjas, joka soitti uudistuneella kokoonpanollaan nyt kolmatta kertaa. Keikka alkoi Suuren ja mahtavan soidessa, taustalakanana liehui DDR:n lippu. Pian Vesku, Masa ja Kimmo hyppäsivät lauteille ja aloittivat soiton. 

Paha sanoa johtuiko kotikenttäasetelmasta, kesästä vai poikkeuksellisen onnistuneesta ruumiinavauksesta, mutta Tarjat olivat jopa totuttua hyväntuulisempia ja energisempiä. Eikä aikaakaan, kun tuo energia valui lavalta yleisöön, ja yhden jos toisen jalka alkoi vipattaa. Oikeasti oli ilo nähdä, miten lavan edusta täyttyi nopeasti - ihmisistä, joita ainakaan minä en ollut ennen keikoilla nähnyt! - ja runsaslukuinen yleisö eli oikeasti keikan fiiliksissä mukana. Siellä pogoiltiin, hakattiin käsiä yhteen pään yläpuolella ja naurettiin Veskun välispiikeille. 

Keikalla kuultiin vanhoja klassikoita, kuten Petra hei ja Punkrock prinsessa, mutta myös hyvä setti myös uusia biisejä. Uusimmalta levyltä Tarjat soittivat mm. Mustaa kahvia ja Smoking Popes sekä Skeittitytöt. Ja vasta myöhemmin tänä kesänä julkaistavalta Viva Fidel -levyltä kuultiin nimikkobiisi, jossa haikaillaan hyvän diktatuurin perään. Levyllä kappaleen esittää uusi basisti Kimmo, joka kuitenkin tällä keikalla keskittyi vielä basson soittoon sen verran tiukasti, että Vesku veti biisin varmalla otteellaan. Tulevalla levyllä päästää kuulemaan lisää myös bändin taustoista, ja ainakin minun päähäni jäi soimaan Tarjas <3 Donnas -kappale: "Ei soi enää Ramones, ei edes The Queers, kun kasettinauhurista kuuluu vain Let´s go Mano, here we go…"   Historiaakin tehtiin, sillä ensimmäisen live-esityksensä sai kappale Toivotalkoot. Hyväntuulinen ja energinen keikka päättyi tiukkaan vetäisyyn: R.A.M.O.N.E.S - ja sai yleisön varmasti kaipaamaan lisää. 

Viva Tarjas!

Minna E

 

Kävijälaskuri