Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

16.6.12 Vastavirta-klubi

Pojat

Neuroosiliitto

The Anderssons

Share |

Minna E:

Kesäkemut Vastavirralla 16.6.

Vastavirralla rokattiin kolmen bändin voimin kesäisenä lauantaina: iltaa tähditti Pojat, mutta odotukset olivat kovat myös Anderssonsseja ja Neuroosiliittoa kohtaan. Suoraan sanottuna minua jänskätti hieman, miltä Anderssonssit kuulostaa, kun ennen tätä olin nähnyt bändin ainoastaan kerran lavalla. Ja bändin levystä on tullut jonkin verran kuitenkin vouhkattua. No, turhaan jännitin, sillä kyllä Anderssit hommansa hoitivat: tekninen suoritus 4,5 ja taiteellinen vaikutelma vähintään 5. Keikalla kuultiin kaikki levyltä tutuiksi tulleet biisit, mutta uusiakin omia biisejä oli useampia. Mieleen niistä jäi ainakin melodisempi Kapteeni Amerikka ja iskevä Työkkäriin. Coverit oli myös valittu huolella, sillä sekä Kollaa Kestään Kaupungin valot, Eppujen Rääväsuita ei haluta Suomeen sekä Terveitten käsien biisi - ilmeisesti Tornion kevät - istuivat bändille kuin nenä päähän. Bändi väitti jälkikäteen sekoilleen soitannassa, mutta ainakaan meikäläinen ei suurempia mokia huomannut. Kesä biitsillä voitaisiin nostaa tän kesän ramoralliksi.

The Anderssons (Minna E).

Keikan loputtua ajattelin sitten myydä pari Anderssonssien levyä. Toisin kävi: paitsi että levyjä tuli myytyä toista kymmentä, niin useampi kuin yksi halusi maksaa levystä enemmän kuin pyydetyt neljä euroa! Ja lähes jokaiselta asiakkaalta lähti kiittelevät terveiset bändin poikien suuntaan. Ainoa heikko puoli tässä oli se, että myyntityön tohinassa Neuroosiliiton keikasta hupsasti lähes puolet ohi korvien, mutta sen minkä ehdin täysillä seuraamaan, oli tasaisen varmaa, energistä menoa. Siinä on bändi, joka omien biisien lisäksi vetää aivan hirvittävän hyvin esim. Ratsian ja Problemsin covereita. Naurattaa vieläkin Juhon kommentti aikoinaan jollakin Lutakon keikalla, kun Neuroosiliitto oli vetänyt Ruumis ja sielu -biisin. Juho totesi innoissaan: "se oli niin helvetin hyvä biisi, että eiköhän vedetä saman tien uudestaan!". Oisitte vaan vetänyt viimeistään nyt sen kahdesti!

Pojat (Minna E).

Pojat aloittivat varmalla otteella, Ekalla kerralla. Muutoinkin keikka oli yhtä hittitykitystä ja yleisöä hellittiin ainakin seuraavilla biiseillä: Lemmikkihautuumaa, Pasi Virtanen, Mari on förbi, Utajärven yöt, Veikkaan vaan, Pala maata hautausmaalta, Herra postimies, Siipi lonksuu niin ja Mä uskon meihin. Levyttämättömistä biiseistä kuultiin Maailmanloppu ja Mie en tunne mitään.  Kolmatta kertaa näin nyt Pojat sen jälkeen, kun Raipe on astunut basson varteen, ja uskallampa sanoa, että Pojat on paremmassa vireessä kuin ikinä. Jotenkin nykykolmikko paitsi soittaa hyvin yhteen, niin myös elää ja hengittää lavalla samaan tahtiin. Klassikkoaineista!

Kaikkiaan Vastavirralla elettiin jälleen kerran tosi mukava ilta: yleisöä oli paikalla heti eka bändistä lähtien, ihmiset olivat hyvällä tuulella ja palvelu ystävällistä, kuten aina. Ja tietenkin oli kiva nähdä tuttujakin - ja jutella mm. siitä, miten tärkeät Ramopunk.com -sivut niiden kävijöille ovat. Bändien jäsenten lisäksi yleisössä heiluivat ainakin Minna ja Zorro, Toni G, Jeke, Jaana, Eetu K, Outi S sekä pitkästä aikaa Anu ja Ville Vee. Kiitos kaikille, kivaa oli! Ainoa harmillinen takaisku oli se, että Anderssonssien jatkot tuli missattua, vaikka Jarky laittoi jo kolmen aikaan viestiä, että Jack the Roosterissa tapahtuu. Vetelin kuitenkin siihen aikaan jo hirsiä legendaarisessa Hotelli Ilpossa. Haluankin vielä lopuksi kiittää hotellitoiminnan Tahmelassa päättävää Hotelli Ilpoa näistä vuosista - kaikki hyvä loppuu aikanaan.

Minna E

 

Kävijälaskuri