www.ramopunk.com

Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Woimasointu-ilta

Semifinaali, Helsinki 28.12.02

Rehtorit, Häiriköt ja Pojat

Yleisöä alkoi valua sisälle Semifinaaliin heti ovien avauduttua. Useimmilla oli tiedossa, että kolmen bändin iltana ekan bändin on pakko aloittaa hyvissä ajoin. Oli tosin jokunen sellainen, joka tuli vanhasta tottumuksesta myöhemmin ja menetti siinä ainakin osan Rehtorien keikasta. Porukkaa olikin ihan kiitettävästi, joukossa paljon vanhoja ramohenkisiä tuttuja eri puolilta Suomea ja uusia tuli taas lisää. Sellainen "onnellinen perhehän" tämä joukko tuntuu olevat ja se antaa näille keikoille ihan oman fiiliksen verrattuna "tavallisten" bändien keikkoihin.

 

Illan aloittivat Rehtorit "Maailman huonoimmalla TV:llä" ja saivat yleisön pakkaantumaan niin nopeasti lavan eteen, että jäin itse onnettomasti jonnekin neljänteen riviin, vaikka olin tähtäillyt paljon lähemmäksi lavaa. Rehtorien ekalta levyltä kuultiin  "Pekka ja Pätkä rokkareina", mutta muuten Bändi keskittyi pääasiassa Hiljaa!-levyn materiaaliin. Mieleen painui parhaiten mm. "Aikaa on todella vähän" ja "Liekehtivät pulisongit".

Rummuissa soitti Kumikamelista  tuttu "Rock-Ola" Olli-Matti Wahlström. Rehtorit kehuivat Olli-Mattia omalla rehtorimaisella tyylillään tähän tapaan: "Olli-Matti soitti Rehtoreiden kappaleet itsevarmuutta uhkuen, vaikka ei ollut niitä soundcheckiä lukuun ottamatta koskaan aiemmin soittanut, ja O-M muisti myös lopettaa kappaleet suunnilleen samaan aikaan kuin muut. Hyvä Olli-Matti!"

Rummuttavan Vararehtori Olli-Matin paikalla soitti uunituoreelta Surfpoika Rexin Pukki-EP:tä tutun "Minä olen joulupukki"-biisin toinen Vararehtori, Make-Poika Virtanen Pojista. Makehan soitti vararehtorina myös ko. biisin levytyksessä ja muitakin Poikia lavalla nähtiin, Rehtorien sanoin:  "ei onneksi kuitenkaan rumpuja soittamassa, vaan laulamassa".

Rehtorien vielä julkaisematon englanninkielinen biisi "Badmobile" sai keikan lopulla Helsingin ensi-iltansa. Biisi kuuluu omiin Rehtori-suosikkeihini ja Rehtorien parhaimmistoon, kuten jo Juvalla tuli todettua. Ja pakko vielä sanoa, että Rehtoreilla on ainakin ylivoimaisesti ramobändien kaunein kitaristi. Enkä tarkoita Hekoa, en todellakaan. Heko on aina mainio nähtävyys lavalla, mutta kauniiksi en suostu häntä kuvailemaan. Rehtorit heittivät kaiken kaikkiaankin kelpo keikan ja yleisö oli siinä hyvin mukana.

 

Häiriköt tulivat keikalle suoraan uuden levyn kimpusta studiosta. Bändi aloitti keikan odotetusti loistavalla Rokataan-biisillä ja jatkoivat samaan, lyhyeen, yksinkertaiseen ja hengästyttävän nopeaan tyyliin läpi keikan. 

Vähän yllätti, että Stydia Staffia-levyn biisit oli aika niukasti edustettuina, "Suljetulla osastolla" sentään kuultiin. Vaan ei se tahtia haitannut kun hyviä biisejä löytyy niiltä muiltakin levyiltä. Soittivathan Häiriköt mm. sellaisia biisejä kuin "Jotain vialla", "Korkeajännitys" ja "Honkanummen hautausmaa". 

Jossain välissä Erkko spiikkasi, että seuraavat kolme biisiä on uusia ja pyyteli muka anteeksi, että Häiriköt ovat jo vanhoja miehiä ja sitä myöten hitaampia ...ja heti perään Häiriköt aloittivat sellaisen salamasotasoiton, että hitaudesta ei ainakaan pääse syyttelemään. Uusista biiseistä jäi soimaan korvien väliin erityisesti "Joey ja DeeDee", koruttoman tyylikäs kunnianosoitus vanhoille sankareille.

Erkko-häirikkö Semifinaalissa

 

Pojat aloittivat nelimiehisenä Miikan, Pantzen, Maken ja Markon voimin nipulla uusia biisejä, joista tuttu oli vain "Teinimeininkiä". "Santaa"-kappale pääsi suorilla omien suosikkien listalle. Apu-poika Heko liittyi joukkoon vähän myöhemmin ja lavalla vieraili Rehtoreista myös Reponen Jr. ja Mikkola. Uudempaa materiaalia kuultiin keikalla enemmänkin, mm. Surfpoika Rexin joululevyltä "Ukki on pukki".

Harvinaista herkkua oli kuulla Ypö-Viiden Clash -coveri "Kotka palaa", jonka Pojat soittivat jälleen yhden joukosta poistuneen punklegendan, Joe Strummerin (1952-2002) muistolle. 

Uusien biisien joukossa oli myös tuleva single-biisi, Ne Luupojat Surf-liveltä tuttu "Mä uskon meihin". Useamman tutut kanssa tuli pohdittua, että siinä biisissä on potentiaalia sellaiseksi ramoväen "kansallislauluksi", joka saa porukan mukaan keikoilla. Jos Poikien keikalla, sattuu olemaan vierailevia "veljesartisteja", niin tässä on biisi, jonka aikana he suorastaan kuuluvat lavalle. Mainio singlevalinta!

Uusien biisien ohella, Pojat soittivat myös nipun vanhempaa loistokamaa kuten esim. "Utajärven yöt", "Herra postimies" ja encoressa biisit "Ekakerta" & "Pasi Virtanen" ja Mannen huudattamassa toisessa encoressa vielä "Lemmikkihautuumaan".

 

Ramobändeille tuttuun iloiseen tyyliin lavalla kävi sellainen liuta vieraita, ettei meinaa muistaa ketkä vieraat olivat missäkin setissä. Yleisöstä saattoi myös bongailla yhden bändin verran Luumäki-nimisiä miehiä ja mm. Ayshire levyjen iloisen veikon Mannen, joka nähtiin sekä lavalla että yleisön joukossa, kertaalleen jopa Joey Luumäen hartioilta.

Ennen Poikien osuutta oli myös Woimasoinnun levyarvonta, jossa pääsylipun tallessa pitäneiden kesken arvottiin nippu Woimasoinnun levyjä, joukossa jokunen todellinen harvinaisuuskin mm. DeeDee Ramonen Hop around LP koelevy, jota on tehty vain15 kappaletta!

Hyvä ja iloinen oli meininki. Kiitokset illan järjestäjille, bändeille ja kaikille läsnä olleille. Toivottavasti tämänkaltaisia juhlia saadaan lisää!

"Kadotin uskontoni

niin kuin aika moni

Se kaatui näytön puutteeseen

Tieteellinen näkökulma

Siinä oli yksi pulma

Ei se tuonut lohtua murheeseen

Mitä meille jää

Sä, mä ja pari ystävää

Mä en usko enkeleihin

Mä en usko perkeleihin

Mä en usko timoteihin

Mä uskon meihin

Mä en usko moottoreihin

Mä en usko tietokoneisiin

Mä en usko rokkareihin - ei

Mä uskon meihin

Koitin olla satanisti

kaadettiin se hautaristi

   En tiedä kuinka,

mutta alle jäin.

Sit mä muutin Juvalle

Juttelin peilikuvalle

kunnes sinut rautakaupassa näin

Mitä meille jää

Sä, mä ja pari ystävää"

(Pojat: Mä uskon meihin)

BIISILISTAT

Rehtorit

Maailman huonoin TV

Pekka ja Pätkä rokkareina

Uudet kuninkaat

Mähän en muista sinua

Nuorempi kuin koskaan

Minä olen joulupukki

Tax-Free

Poliisi on sankari

Aikaa on todella vähän

Liekehtivät pulisongit

Perjantain ja maanantain välinen yö

Badmobile

 

Häiriköt

Rokataan

(Mä en haluu olla) Nörtti

Jotain vialla

J.A.G.

Suljetulla osastolla

Tylsää

Mä en oo se

Magnum 44

Joey ja Dee Dee

Espan moottorisahamies

Come on

Korkeajännitys

(Mä vaan haluun tehdä) Jotain nastaa

Sua kaipaan

Honkanummen hautausmaa

Liimaa liimaa

 

Pojat

Teinimeininkiä

Piru irti

Kyyninen

Santaa

Kotka palaa

Mari on förbi

Tiinalla on poikaystävä

Utajärven yöt

15 minuuttia

Punkkari

Synkkää kuolemaa

Ukki on pukki

Mä uskon meihin

Herra postimies

Pala maata hautausmaalta

Veikkaat vaan

Eka kerta

Pasi Virtanen

Lemmikkihautuumaa

 

 Kaikki biisilistat ovat bändien itse vahvistamia.

M!ka