M!ka RamoPunk-sivut

Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Antti Hämäläisen vaalipippalot -Kuopio

Kuopio 14.3.03

Joey Luumäki

(+Micragirls ja  Jolly Jumpers)

 

Joey Luumäen soitti "Nerohvirran oraakkelin" Antti Hämäläisen vaalirockpartyissa Kuopiossa 14.3. Maitolaiturissa. esiintyminen Kuopiossa Maitolaiturissa "Nerohvirran oraakkelin" Antti Hämäläisen vaalirockpartyissa sujui rennon hyväntuulisesti. Oli hienoa nähdä herra lavalla nahkarotsissa ja (kuulemma vuotavissa) converseissa. Jostain kaappiensa kätköistä hän oli kaivanut esiin myös Those Bonehills t-paidan, joka on takuulla harvinaisuus. Joey taisi aloittaa keikkansa suurin piirtein näillä sanoilla "mun piti tulla esiintymään Antin juhliin Iisalmeen, niinpä tulin tänne" ja samaan humoristiseen tyyliin hän heitti kaikki muutin kommenttinsa. 

Oli erittäin mielenkiintoista kuulla Joeyn levyttämätöntä materiaalia, jota en ainakaan minä ole aikaisemmin missään kuullut. Minusta oli  myös mukavaa, että Joey muisti Poikia, joiden nimeä Danny kumppaneineen väärin käyttää Pojat-levyllään. Dannyn "kunniaksi" saatiin kuulla Niiden Ramocover Danny seis (Danny Says) uudella tekstiversiolla.

Samana iltana soittivat myös Micragirls ja Jolly Jumpers, joista en oikein osaa kirjoittaa kun en osaa oikeasti niinku mitään osaa kirjoitella, enkä siksi ole pitänyt tapana täällä muusta kuin Ramoasiosta kirjoitellakaan. Mutta sen voin kyllä sanoa, että Jolly Jumpers rokkasi tyylikkäästi, erityisesti laulusolisti, jonka pystyn vaivatta kuvittelemaan ratsastamassa tyynen tyylikkäästi kohti laskevaa aurinkoa. ...Ja Micragirls.  No nämä rock-tytöt veivät kyllä minulta jalat alta, noin kuvainnollisesti siis. Miten sen näköisestä laulajatytöstä lähteekin niin hurja ääni! Ulkoasultaan ja lavailmeeltään bändi oli jostain 60-luvun musadokkarista(?) karanneen näköisiä, mutta musiikki oli kyllä tätä raakaa kaksituhattalukua, silleen niinku enkelin siivet selässä ja pirunsarvet päässä tai jotain...

M!ka

 

Joey Luumäen itse kommentoima biisilista:

Hämäläisen Antin vaalitilaisuudessa esittämäni biisit kommentein varustettuna:  (Mainittakoon että osan aikaa "avustanut" rumpali ei kuulunut suunnitelmiini eikä edes kavereihini. Mainittakoon myös että en ehtinyt harjoitella tarpeeksi... ja Micragirls ja Jolly Jumpers ovat hyviä!)

1. Nerohvirran oraakkeli

- Soitin tän heti alkuun, niin sain poliittisen osuuden pois alta. Tein biisin tyrkylle Luumäkien vuoden 1999 reunion-EP:lle, mutta se tuli sittemmin NLPS:n 'Henki elää'-livelle.

2. Tyttö ja ilves

- Samalta ajalta kuin 'Oraakkeli'. Perustuu 'Poika ja ilves'-elokuvan traileriin ja kieroon mielikuvitukseen. Muistin sävellajin väärin, piti aluksi vähän hakea soiton ja laulun harmoniaa...

3. Louie Louie

-Alkoi tuntua siltä, ettei oikein soitto eikä laulu kulje, mihin tilanteeseen tämä biisi on oiva helpotus.

4. It Came Out of the Sky

-Draamallinen kaari garagesta CCR:n ja Peitsamon kautta Stattareihin ja Beatleksiin alkaa taipua. Tämä biisi sopii Antille, koska tässä pudotaan traktorin selästä! Antti tosin on pudonnut vain hevosen selästä.

5. Vellamo-laiva

- Ammatinvaihtolaulu - luomuviljelijästä kansanedustajaksi? Tämä on siis 'Proud Mary' nokiaksi.

6. Kapina uppoavassa laivassa

- Kerran bailattiin ankarasti Antin vaimon kanssa tämän biisin tahtiin Luumäkien yöpyessä Nerohvirralla. Minähän tanssin äärimmäisen harvoin, mahtoi sekin olla näky.

7. Rokaten ympäri maailman

-Tästä ja Get Backistä piti tulla hieno boogiemedley, johon minulla oli sovitusideakin, mutta vasemman käteni nivelrikko äityi pahaksi kun nahkatakki blokkasi verenkierron. Seli seli.

8. Get Back

- Upea kahden soinnun biisi. Minä en osaa soittaa Hey Judea enkä Imagineä. Tämäkin meni vaikeaksi, katso edellinen seliseli.

9. Danny seis

- Kilpailevien Pojat-kokoonpanojen kunniaksi tein uuden tekstiversion tähän vanhaan ramoväännökseen. Nyt on mukana Mestarit, Pojat ja ruotsinlaivan Danny-Julshow.

10. What a Wonderful World

- Joey Ramone, rest in peace.

11. House of Fright

- Kanadalaiselle Deja Voodoo -yhtyeelle 1989 tehty biisi, jonka esitys kärsi siitä etten kuullut lauluani, kun kitarastädäri huusi korvaan. Sitten älysin soittaa kitaraa hellävaraisemmin.

12. Pipeline

- Jossain välissä soittelin tätäkin, olikohan tässä välissä. Sävellaji sopii edelliseen!

13. Blues Song

- Toinen Deja Voodoolle tekemäni biisi, jonka tekstistä puuttuvat kaikki neljä tyypillistä blues-ainesta. Deja Voodoon kanssa äänitettiin 1989 muutamakin biisi studiossa nauhalle, johon pitäisi enää laulaa laulut. Hitaus ei ole hyve. Siis vuonna 1989...

A. Mua väsyttää

- Encoreksi vielä yksi 1999 opuksestani napattu biisi. Tämän biisin "kantava" musiikillinen idea on, että sen kaikki osat ovat kymmenen tahdin pituisia: intro, säkeistö, kertosäe ja mitä niitä nyt onkaan.

Summa summarum: olihan siellä sentään yksi ramobiisi!  

Triviatieto: soundcheckissä veivasin C'mon Everybodya ja Kissankulman kauhu - Eemeliä.

-Joey Luumäki-