Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Klubi, Tampere 26.12.03

Pojat

+ Control

Joulupunkin paluu 26.12.03

Pojat ja Control

Vuoden 2003 viimeinen ramopunk-juhla oli Poikien perinteinen Joulupunkin paluu Tampereen Klubilla 26.12. Keikka jäi bändin jättäneen rumpalin, Make Virtasen viimeiseksi esiintymiseksi Poikien riveissä. 

Poikien kanssa soitti Clash-tribuuttibändi Control, jonka riveistä löytyy sekä nykyistä, että entistä Poika-energiaa. Paikalle pääseviltä otan mielelläni vastaan mahdollisia kommentteja keikasta...

Tulliklubin keikka meni Tapanina hienosti ja väkeäkin oli paikalla runsain mitoin. Keikka myös kuvattiin videolle ja äänitettiin. Nauhoituksien onnistumisesta ei ole vielä mitään tietoa. Keikka oli samalla Maken viimeinen Poikien riveissä. Syytä Maken lopettamispäätökseen en tiedä, mutta mitään dramaattista siihen ei ainakaan liity eikä kaunaa kanneta puolin eikä toisin.

Miika Poika (Pojat)

Pojat soitteli Klubilla näin:

Herra postimies

Koko kesä

Utajärven yöt

Lemmikkihautuumaa

Teinimeininkiä

15 minuuttia

Piru irti

Ullakolla on paha olla

Pala maata hautausmaalta

Veikkaat vaan

Siipi lonksuu niin

Mari on förbi

Punkkari

Kylätie

Synkkää kuolemaa

Mä uskon meihin

Encore:

Eka kerta

Pasi Virtanen

Santaa

 

Clash-tribuutti Control

Control ei ollut minulle tuttu, mutta esim. Hiljaisten levyjen Pop-kompassi huhtikuulta 2001 suitsuttaa bändiä ja sen live esiintymistä tähän tapaan:

"Tampereen punk-miesten Clash-tribuutti Control kokosi rivinsä pitkästä aikaa ja kapusi lauteille rokkamaan läpi Clashin ikimuistoisimmat hitit. Bändi oli yhtä hyvässä iskussa kuin aina ennenkin. Kuide jopa kuulosti Strummerilta. Varsinkin rytmiryhmä ansatsee kiitosta tiukkuudesta. Usean Clash bootlegin omistavana voin vakuutta, että Control soitti nämä biisit tiukemmin kuin Clash koskaan. Rekvisiittakin pukuja ja taustakangasta myöden oli oikeaoppinen. OK nostagliatrippihän tämä oli, mutta hemmetin hyvin ja isolla sydämellä tehty sellainen, ja sen näki yleisön innostuksestakin. Hyvä homma."

Eli mielenkiintoiselta vaikuttaa Poikien valinta keikkakumppaniksi. Ja jos heitti Popkompassi kehuja Conrollille, niin mannaa olisi bändin jäsenten korville myös Pojat-yhtyeen suunnalta tulleet kehut:

Control - paras Clash joka on olemassa nyt kun Clashia ei enää voi olla.

Miika Poika (Pojat)

Ja tässä vielä Miikalta lisää tietoa bändistä:  "Controlissa soittaa entinen Pojat -basisti Pakarisen Pasi kitaraa ja nykyinen basisti Haapion Pantze bassoa. Piiri pieni pyörii... Olen nähnyt Controlin keikalla useamman kerran ja voin sanoa että parempaa Clash -cover bändiä on vaikea kuvitella. Jätkät muuten tapasivat itsensä Strummerin jokunen vuosi sitten Provinssissa ja saivat siunauksen hommalleen Joelta itseltään. Olivat ryypiskelleet koko yön Strummerin hotellihuoneessa ja todenneet hepun mukavaksi mieheksi. Kyllä tuli lähtö yläkerran orkesteriin aivan liian pian. (nyyh)".

(Ramopunk-uutisessa 13.12.03, 25.12.03)

 Biisilista on bändin itse vahvistama.