Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Alic, Haukivuori  8.5.04

Himanes ja Pojat

 

Himanesin paluu Haukivuorelle

-

Villiä menoa Alicissa

Himanes - kuva by Niina Koivuniemi

Himanes ja Pojat esiintyivät 8.5. Haukivuorella. Molemmat bändit heittivät kaksi keikkaa. Alkuillasta nähtiin nuorille suunnatut keikat, jonka aikana ei ollut alkoholitarjoilua ja myöhemmin illalla k-18 keikat. Kun samalla vaivalla pääsi kuulemaan enemmän ramopunkkia livenä, niin pakkohan se oli meikäläisen nähdä limukeikatkin, vaikka aikataulu meinasi vähän tiukalle taas mennäkin...

No, sitäkin paremmalta tuntui pistää nahkatakki niskaa, tennarit jalkaa, Ramones mankkaan ja lähteä ajamaan kohti keikkapaikkaa. Nahkatakki piti kylläkin riisua päältä jo heti kohta, kun auto oli kuuma kuin sauna…

Loistavassa kesäsäässä oli kuitenkin hauska ajella Haukivuorelle, joka on pieni ja ainakin näin kesällä hyvin idyllisen näköinen paikka. Keikkapaikkana oli vanhaan puutaloon rakennettu viihtyisä ja tilavalla terassilla varustettu ravintola Alic.

Omat hyvät keikkafiilikset tuntuvat aina pienenä ennakkojännityksenä. Nyt sellaista oli vähän normaaliakin enemmän, sillä en ollut koskaan aikaisemmin nähnyt Himanesia livenä. Keikan näkeminen bändin ”kotiluolassa” on muutenkin aina mielenkiintoista ja Himanesille tämä oli vielä ensimmäinen esiintyminen omalla kylällä vuosikymmenen mittaisen tauon jälkeen…

 
 

Alicin limutunnelmissa

Limukeikkaa odotteleva nuoriso, joka näytti minusta yllättävän nuorelta limukeikallekin, istuskeli rauhallisesti pöydissä tai pörräili terassilla. Odottelin uteliaana miten tämä yleisö reagoisi bändien esiintymiseen…

Pojat aloitti Limukeikat. Nuori yleisö oli hyvin ujon oloista. Porukka istui edelleen tiukasti pöydissä turvallisen matkan päässä lavasta ja reagoin lähinnä vain asiallisesti taputtamalla. Liikettä syntyi melkeinpä vain silloin, kun joku ryhmä poistui terassille tai palasi sieltä.

”Saa tänne tulla lähemmäskin …mutta ei ole pakko” houkutteli Miika-Poika yleisöä liikkeelle. Mutta kun pakkoa ei kerta ollut, nuoret pysyttelivät turvallisesti tuoleillaan. Jossain vaiheessa keikkaa paikalle tuli muutamia yli-ikäisiä lisää täyttämään tyhjiä seisomapaikkoja ja muutamia muitakin yleisöstä rohkeni jo nousta seisomaan. 

Pojat soitti oikein hyvin. Tennari alkoi väpättää ihan pakosta niin, että tuli jo tarve lähteä lavan eteen heilumaan, mutta eihän se olisi ollut soveliasta tässä tilanteessa, joten pakottauduin seisomaan taustalla ihan rauhallisesti, lukuun ottamatta tennariani, joka paukutti väkisin lattiaa Poikien tahtiin.

Himanesin limukeikalla yleisö oli pääosin yhtä rauhallista kuin Pojillakin. Terassille ja takaisin virtaava liikenne taisi kyllä hiljentyä ja porukka tuli tarkemmin tutustumaan oman kylän suuruuteen, josta jokainen nuoresta yleisöstä oli epäilemättä kuullut jo aikaisemminkin, muttei kukaan varmuudella nähnyt livenä. Ilahduttavan monilla nuoresta yleisöstä oli myös Himanes-paitoja päällä.

Nyt löytyi jo seisomapaikoillekin väkeä ja joukossa oli vähän lisää yli-ikäisiä limukeikkalaisia. Nyt rohkenin jo minäkin siirtyä lähemmäs lavaa seuraamaan ensimmäistä kertaa Himanesia livenä. Niin tarkkaan tuli seurattua bändiä, että pääsi välillä jo unohtumaan, että kyseessä oli limukeikka.

Poijat limuili näin:

Ja Himanes limuili näin:

Herra Postimies

Koko kesä

Lemikkihautuumaa

Utajärven yöt

Teinimeininkiä

 Se laulu taas

Pala maata hautausmaalta

Veikkaat vaan

Mari on förbi

Punkkari

Kylätie

Mä uskon meihin

Kellarista studioon

Kyyvesi kutsuu

Törnävänsaarella

Sähkis

Mä haluun mennä

Maanantaiaamu

Mä meen vaihtoon

Rock`n`roll lukio

Kesä, all i want

Maatalouslomittaja

Vitun välii silläkään

Mikä siinä maksaa

Kylä

Blitzkrieg Bop - Beat On The Brat - Pet Semetary - Poison Heart

Ei enää koskaan

 

Iltakeikat

Enää ei jännittänyt ollenkaan miten Himanes toimii livenä iltakeikalla. Nyt oli jo nähty ja kuultu, että myöhemmän illan keikasta voi odottaa paljon. Poikien keikalla sellaista epäilystä ei ollut ennen limukeikkaakaan, kun ko. bändi on tullut nähtyä sen verran monesti livenä.

Limukeikkojen jälkeen oli hyvä fiilis odotella iltakeikkaa terassilla istuskellen leppoisassa kesäsäässä ja seurailla, miten iltakeikan lähestyessä alkoi rokkiväkeä kertyä kiihtyvällä tahdilla. Pojat paitoja näkyi monia, mutta Himanes-paitoja oli todella runsaasti! Paljon oli yleisössä kauempaakin tulleita vieraita, mutta on tämä Haukivuori erikoinen paikka: pieni ja idyllinen kylä, joka kätkee koloihinsa yllättävän suuren joukon rokkiväkeä…

Himanes

Himanes oli iltakeikan ensimmäinen bändi. Keikka näytti lähtevän käyntiin heti täysillä ja biisi biisiltä tuntui bändin soittamisen riemu vaan kasvavan… Yleisö oli Himanesin keikalla heti mukana ihan täysillä, tai itse asiassa silloin luulin niin. Tosiasiassa meno yltyi koko ajan vaan villimmäksi.

Himanes soitti levyiltä tuttujen biisiensä lisäksi Boysin Brickfield Nightsin, pari Problemsin biisiä ja hienon neljän biisin nipun Ramonesia, tai ”The Esikuvia” kuten bändi jommallakummalla keikalla sanoi, sekä hauskan Rock’n’roll lukio –käännöksen Ramojen Rock’n’Roll High Schoolista. Vielä levyttämättömistä omista biiseistä kuultiin sellaisia tulevia klassikoita kuin Mikä siinä maksaa, Maanantaiaamu ja Vitun välii silläkään. Vähän harmitti, kun en saanut oikein selvää minulle ainoan täysin tuntemattoman biisin, Matkalaulun sanoista…

Olin lavan edessä välillä Rikun mikkitelineen edessä ja tuntui, että mikkitelineestä oli puolet minun, kun jouduin ”suojaamaan” sitä takaa tulevalta paineelta, joka meinasi työntää minut ja mikkitelineen suoraan Rikun päälle. Lähellä lavan etureunaa laulanut Aki katosi välillä näkyvistä kokonaan kun lavalle kurkottavien kädet tuntuivat ympäröivät koko äijän. Haukivuoresta kertovan Kylä –biisin aikaan taisi olla meno hurjimmillaan ja tuntui, että Himanes-fanit tulee yli ja lavalle saakka. Innokkaimmat riehuivat kaveriensa olkapäillä…

kuva by Niina Koivuniemi

Jos oli yleisö villinä, niin oli bändilläkin vauhti päällä ja ilmeisen hauskaa lavalla. Himanesin ainoan uuden jäsenen Perttu Sutisen pomppimista oli myös hupaisa seurailla. Ei tainnut äijä montaa hetkeä paikallaan pysyä.

Jossain vaiheessa keikkaa,  Himanes myös kiitti tunnettua haukivuorelaista ramopunkpersoonaa ja Himanes-fania Viljo Ikävalkoa ja kai jotain muutakin henkilöä, jotka ovat vaikuttaneet bändin paluuseen. Hyvä Vilkki! Ilman Viljoa en minäkään olisi ehkä tullut perehtyneeksi niin syvällisesti tähän bändiin.

Himanes kuvailee kotisivuillaan kuuluneensa 90-luvulla suomalaisen ramogenren 1-divisioonan kärkijoukkoihin, kolkutellen useaan otteeseen liigaportteja. Jos bändi esiintyy aina samalla meiningillä, niin eiköhän oikea paikka ole tuolla ramopunkin SM-liigassa. Lisää levyjä ”virallinen” liigaan nousu, ehkä kuitenkin vaatisi. Bändin ennen tätä pitkähköä taukoa levyttämissä vanhoissa biiseissä ei paljon muuta olekaan, kuin hyviä ja oikein hyviä biisejä ja sama on tahti kuulemissani vielä levyttämättömissäkin biiseissä, joten hyvältä näyttää siinäkin suhteessa…

Nykyisestä kotimaisesta ramogenrestä Himanes on varmaankin puhtaimmin lähinnä niitä kuuluisia The Esikuvia. Hienoa, että ramopunkin peruslinjakin elää taas Suomessa näin hienosti…

Pojat

Himanesin keikka oli niin rankka ja hikinen kokemus, että yleisö katosi kauniiseen kesäiltaan terassille ottamaan happea ja virvokkeita. Pojat aloittivatkin sitten yllättäen normaalia lyhyemmän tauon jälkeen, tai ainakin minusta tuntui, että seuraava keikka alkoi nopeammin kuin useamman bändin illoissa yleensä. Istuin vielä terassilla toipumassa, kun Pojat alkoivat soittaa ja sisälle piti rynnätä niin kiireessä, että olin nielaista tuopinkin sisällön ohessa!

Ihan kaikilla ei ollut yhtä kiire takaisin sisälle ja porukkaa kertyi lisää pitkin keikan alkua. Hankala alku oli Poikien keikalle, aloittaa lähes tyhjälle salille. Pojat otti kyllä homman hienosti haltuun siitä huolimatta, mutta pienellä viiveellä. Tunnelma tiivistyi kyllä nopeasti sitä mukaa kun porukkaa virtasi sisälle ja keikan loppu olikin puhdasta rock’n’rollin juhlaa ja keikan loppuosa saman oloista meininkiä kuin Himanesin keikalla…

Lavalla nähtiin myös taustoja laulamassa ainakin Manne, Liskomäkien Iso-Jarnold ja Himanesin Riku. Ja kävi siellä vähän aikaa heilumassa joku joukkoon kuulumaton, runsaasti (vettä?) juonut ristiretkeläinenkin, ainakin herran t-paidassa luki ”crusade”...

Pojat - kuva by Niina Koivuniemi

Suosittelen ihmisiä tutustumaan Haukivuoren ramopunk-iltamiin. Ainakin tämä oli vauhdikkaimpia keikkailtoja aikoihin. Meno oli villiä, mutta hyväntuulista, eikä mitään häiriöihin viittaavaakaan sattunut silmiin. Jos keikat Haukivuorella ja Alicissa ovat aina tämmöisiä, niin huh huh!!

M!ka

 

Himanes aloitti energiaa pursuavan vetonsa joka ei todellakaan jättänyt kylmäksi edes pakaste-pizzaa! Pojat jatkoivat samaa rataa vetäen tiukan aktin, joka pakotti yleisön mukaan menoon, eikä kukaan voi kieltää etteikö tunnelma olisi nostanut kattoa irti harjasta ainakin muutaman sentin verran.

Oli tosi hyvä meno Alicissa ja kiitoksia bändeille siitä! Sekä Himanes,  että Pojat vetivät todella vakuuttavat esitykset. Himanesin comeback on todella upea asia ja nostaa fiiliksiä kympillä!

Iso-Jarnold

 

Limukeikka meni ihan limumukiin menevästi. Tunnelma oli aika rauhallinen, mutta eteenpäin rullaava. Setti toimikin erinomaisena lämmittelynä iltakeikkaa ajatellen. 

Iltayhdeksältä suoritettu vaihto selvistä alaikäisistä varttuneimpiin hauskanpitäjiin näytti aluksi, että ei taida porukkaa paikalle paljon tulla.. Mutta sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta, ravintola oli hetkessä täynnä ja odottava tunnelma kääntyi noususuuntaan.

Lavan edusta oli tupaten täynnä jo ennen kuin sinne kipusimme. Eipä tarvinnut soittofiiliksiä etsiä. Tähän voisi lainata urheilustakin tutun  fraasin; hyvä yleisö on, tässä tapauksessa bändin viides soittaja. Hyvä keikka, mahtava yleisö, ei voi muuta sanoa! Tästä on hyvä jatkaa!

Saku (Himanes)

Kaikki mikä yllättää ja kaikki mikä on nousujohteista on hienoa! Niin kävi meidän keikalle Alicissa. Limukeikalla lavalle oli vähän nihkee mennä, kun Pojat veti ensin niin rautaisesti oman osuuden nuoresta yleisöstä huolimatta. Bändi kyllä soundaa hyvin, onkohan ne aina soittanu yhtä hyviä keikkoja? Mulla oli pitkä väli 90-luvun alun jälkeen, että en Poikia nähny. Sillon 10 vuotta.sitten
ne teki hyviä keikkoja ja tekevät näköjään edelleen. Miika nyt on jo itsestäänselvyys, mutta urut toimii hienosti, sekä basistin taustalaulu ja soitto. Kaide on messissä myös upeasti ja muistuttaa vähän Luumäet-orkesterista soittotyylillään.

Lupailtiin Pojille, että me aloitettaisiin heti klo 22 jälkeen, mutta venytettiin alkua, kun väkeä tuli paikalle niin myöhään. Jotkut haukivuorelaiset luuli ehkä mainonnan perusteella, että me oltais viimesiä esiintyjiä.(Poikien julisteita ei herra postimies tuonu ollenkaan). Vaikka Pojat-diggareita onkin runsaasti Hakiksessa, niin oman kylän poikia oli osa yleisöstä tulossa varta vasten kattomaan. Valomerkkikin tuli jo puol 2, mikä saattoi olla yllätys monelle. Kuiteski, alotettiin klo 23 ja yleisöä oli niin runsaasti, että meidän naamat oli yhtä hymyä koko keikan! Oltiin kunnan nuorisotoimen kanssa itse järjestämässä tapahtumaa, joten senkin takia yleisömäärä lämmitti. Kiitoksia kaikille, te yleisö!

Soittokin kulki hienosti, basisti Sutinen pääsi tällä keikalla lopullisesti hommaan sisään, se oli myös hieno huomata. vanhat, vielä vanhemmat ja uudet biisit sopi hyvin yhteen, eikä tullu semmosta rikkonaista fiilistä. Saatiin kyllä reilut encoret vetää ja Kylä-kappaleessa meno oli jopa vaarallisen
railakasta. Mikkitelineiden jalat oli lattialla ja me matalalla ja hieman ahtaalla lavalla. Meistä olis voinu tulla hampaattomia laulajia, kun telineet oli välillä vähän liikkeessä... Olipa kiva soittaa, lavalla synkkas hyvin yhteen, vanhasta muistista.

Riku (Himanes)

 

Oikein tuppasi limukeikka jännittämään kun havaitsimme yleisön nuoruuden. No, asetelma muuttui ihan kotoisaksi kun aloimme soittamaan ja kaikki alle 18-vuotiaat työnsivät sormet korviinsa. Ei omatkaan lapset mitään ole kuulevinaan jos yritän sanoa niille jotain mitä eivät halua kuulla. Kalle G:n ja muutaman muun vanhuksen raahustuttua paikalle alkoi tanssilattiallakin olla jonkinlaista liikehdintää. Mutta kivaa oli.

Iltakeikalla taasen oli vähän tiukka paikka soittaa Himanesin jälkeen. Orkesterin paikallissuosio oli nimittäin aika huimaa tasoa, eikä mitenkään syyttä. Aloitellessamme keikkaa yleisö oli kadonnut terassille tai baaritiskille mutta onneksi vain väliaikaisesti. Loppuilta menikin sitten hikisissä merkeissä. Monitorit kyykähtivät muuten heti setin alussa, eikä laulua kuulunut lavalla käytännössä ollenkaan mutta minkäs teet, the show must go on.

Keikan jälkeen Kaide-Boy katosi Haukivuoren vilkkaaseen yöelämään meidän muiden suunnistaessa mökille nauttimaan viimeistä olutta ennen nukkumaan menoa. 

Mökkimajoitus oli muuten aivan luksusta, kiitos siitä järjestäjille!

Miika-Poika (Pojat)

Vähän pelotti ennen ns. limukeikan alkua että tuleeko paikalle ketään, mutta tulihan sinne ihan tarpeeksi eikä haitannu yhtään vaikka istuivat paikoillaan ja pitivät korvista kiinni, keikka toimi hyvin ja myös hyvänä treeninä iltaa varten.

Iltameininki olikin sitten ihan toista, meidän piti pitää korvista kiinni kun yleisö bailasi niin lujaa siis positiivisessa mielessä. Himanes veti  tykkisetin, mutta niillähän oli kotikenttäetu eikä kotikentällä voi epäonnistua, kunto oli kohdallaan ja meno sen mukaista.

Meillä oli kanssa oikein hyvä meininki ja oma soitto alkaa pikkuhiljaa kulkea (vielä on töitä), eikä tarvitse kokoajan lukea lapuista missä mennään ja missä ollaan.

Niin, keikan jälkeen sukellettiin Haukivuoren yöhön night club Hummeripoikaan, jossa oli hillitön karaokemeininki ja sieltä sitten majoituspaikkaan.

Kiitoksia Himanes-veljeksille soittokamojen lainasta ...ja miten Viljo on päässyt aamuyöllä kotiin sieltä mökiltä?

Kaide Boy (Pojat)

 

Himanes soitti iltakeikalla näin:

...Ja Pojat soitti näin:

Kellarista studioon
Kyyvesi kutsuu
Törnävänsaarella
Sähkis
Mä haluun mennä
Viihdettä
Vankilaan
Matkalaulu
Maanantai aamu
Mä meen vaihtoon
Rock'n'roll lukio
Kesä, all i want
Maatalouslomittaja
Vitun välii silläkään
Brickfield Nights
Ei tää lama päähän käy
Mikä siinä maksaa
Encore:

Kylä
Blitzkrieg Bop - Beat On The Brat - Pet Semetary - Poison Heart

Ei enää koskaan

Postimies

Koko kesäkuu Utajärven yöt

Lemmikkihautuumaa

Teinimeininkiä

Se laulu taas

Piru irti

Ullakolla on paha olla

Mari on förbi

Punkkari

Kylätie

Synkkää kuolemaa

Mä uskon meihin

Siipi lonksuu niin

Pala maata hautausmaalta

Veikkaat vaan

Encore:

Eka kerta

Pasi Virtanen

Santaa

(11.5.04, 13.5.04)

 Biisilistat ovat bändien itse vahvistamia.