Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Hankirock, Haukivuori 6.3.04

Rehtorit ja Pojat

+ Bad Machine, The Blowers

Rehtorit ja Pojat Hankirockissa

Rehtorit ja Pojat keikkailivat Hankirockissa ravintola Hummeripojassa Haukivuorella. Alunperin Rehtoreiden kanssa soittamaan oli värvätty Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit, joka joutui perumaan keikan viimetingassa kitaristi Tee Tee Saaren vakavan polvivamman vuoksi, mutta onneksi tilalle saatiin Pojat. 

Pojat esiintyi tällä kertaa poikkeuksellisesti triona, sillä kosketinsoittaja Marko-Poika ei näin lyhyellä varoitusajalla päässyt keikalle mukaan. Hankirockissa soittivat myös Blowers ja nykyisen ja entisiä Himanesin jäseniä sisältävä Bad Machine

Tässä Himanesin Rikun raportti Hankirockista:

Hankirock-raportti

Kirjoittanut Riku (Himanes)

Olin tapahtumassa kasaamassa pa-kalustoa ja soittamassa bändien välillä levyjä. Muuten keskityin viihdepuoleen, en ollu tapahtumassa järjestäjänä, joten tässä jotain miltä homma minusta näytti ja kuulosti. Rokki oli kai kaikinpuolin menestys. Yleisö, järjestäjä ja bändit näytti tykkäävän. Hankirockin järkkäs ramomies Viljo Ikävalko yhdessä Ravintola Hummeripojan kanssa. Sen verran mainosta, että äänentoisto oli LJB-viihteeltä, yhteystiedot löytyy www.himanes.net.

Blowers aloitti, mutta en ehtiny sitä näkemään. Soundcheckissä huomasin, että Haukivuoren poijjat oli kehittyny taas. Bändi ei oo montaa vuotta soittanu yhdessä, ehkä siksi tän kehityksen näkee niin selvästi. Ainakin biisi, jonka kuulin oli jäsentyny hyvään kuosiin. Musa on jotain englanninkielistä stonerrockia, mutta vivahteita on perinteikkäämmästäkin  rockista?

Pojat soitti seuraavana. Bändi paikkasi Kimmo Liskomäen perumisen. Koskettimet puuttuivat, eli Bändi soitti triona. Kumarrus Pojille, että venyi näin lyhyellä varoitusajalla tulemaan Hankirockiin, samalla tapahtuma sai "kaksi pääesiintyjää", vaikka Pojat soittikin tokana.

Huomioitavaa oli, että näin ekaa kertaa Kaiden rummuissa. Homma pelasi hyvin. Tiedän, että vaatii ammattitaitoa soittaa triona, eikä Miikalla ole apuna kovalla huutavaa särökitaraa, mikä peittäis mahdollisia virheitä ja helpottais soittoa. Kitarasoundi oli kohtalaisen puhdas. Kaikki kuului hyvin ja selvästi, biisit ja soitto puhui rehellisesti puolestaan.

Soundcheckissä Miika olis kai halunnu vähän nostaa omaa vahvistinääntä, jolloin oma lavatyöskentely helpottuu ja ehkä vahvistimesta tulee enemmän dynamiikkaa, mutta äänimiehet halusi säilyttää balanssin tulemaan pa-kaapeista.(Vaarana: Pienessä tilassa yksi kovalla pauhaava vahvistin peittää helposti muut alleen, myös pa-kaiuttimet.) Nyt soitosta sai tosiaan selvän, mutta riitti siinä dynamiikkaa ja pisti porukan joraamaan. Välillä oli Miikan mikki kadoksissa, kun eräs katsoja kävi pyörimässä lavalla...

Biisejä tuli ekalta levyltä eteenpäin tasaisesti Santaa -ep:lle asti. Haukivuorelaiset näytti jututtavan Miikaa, Hekoa, Kaidea ja kumppaneita vuorotellen, onhan kylällä kokoonsa nähden paljon ramo-diggareita. Pojat kävi viimeksi "meillä" esiintymässä 1991.

Seuraavana esiintyi haukivuorelaista syntyperää oleva Bad Machine, joka oli kotiutunut jenkkien ja Saksan kiertueilta. Soitto oli taas tiivistyny, enkä tiedä voiko se enää siitä tiivistyäkään. Hyvin pelaa. Kehitystä voi tapahtua vielä biisirintamalla, siis minun mielestä, joka en ole suuri tuon musiikin tuntija. Eniten pidin uudesta biisistä, jossa toistui semmonen Motörhead/Peer Günt -riffi.

 Rehtoreista en osaa enempää kertoa, menossa oli mukana niin paljon kavereita ja tyyppejä, joita ei näe usein ja aikaa tuli vietettyä vähän siellä sun täällä. Soundchekissä Perjantain ja maanantain välinen yö potki hyvin ja tykkäsin kovasti. Bänditilana Hummeripoika on siitä huono, että väliseinä jakaa tilan, eikä lavakoroketta ole. Hyviä katselupaikkoja ei ole kuin muutamalle kymmenelle, paikalla oli ehkä 150 ihmistä.

Rehtoreilla oli hyvä meno ja bändihän näyttääkin tosi hyvältä, sirkusta ja naiskauneutta! Hauskaa oli tehdä tuttavuutta Poikien ja Rehtoreiden kanssa, kun nyt Himanesta taas uudelleen kootaan. Heko oli varustautunu haukivuorelle oikein, karvahattuun! Bändejä tais vähän ottaa päähän kun aamuyöllä joutu kyytiä odottamaan yöpaikkaan, Ravintolan Amin kyydissä pääsi pois vasta kun kassa oli laskettu, koska kylän kaksi taksia oli ajossa! Tässä suhteessa olisi saattanut olla järjestäjillä parantamisen varaa.

Lisää Hankirock kommentteja:

Blowers ja Bad Machine soittivat ihan hyvää perusrockia mutta minua kiinnosti enemmän Poikien ja Rehtoreiden esiintymiset. Paikka oli pieni ja tunnelma oli melko tiivis mutta meininki oli hyvä. Pojat esittivät tiukan keikan, vaikka joku hörhö kävi kaatamassa Miika-pojan mikkitelineen ja keikka jouduttiin keskeyttämään mikrofonin etsintää varten! Apu-poika Heko oli keikan alun yleisön seassa seuraamassa sivusta mutta keikan puolivälissä hän ilmestyi kitaroineen lavalle nostamaan jo muutenkin korkealle kohonnutta tunnelmaa. Rehtorit olivat tapansa mukaan hurjassa vedossa ja vetivät vauhdikkaan keikan temmaten yleisönsä mukaan menoon!! Paikalla nähtiin myös mm. Luonteri Surf -yhtyeen edustajia ja Ayshire Levyjen Manne oli salkkuineen kauppaamassa levyjä.

Iso-Jarnold

Oli hauskaa lähteä keikalle sen kummempia suunnittelematta, paikkaamaan Liskomäkiä. Olihan se vähän outoa soittaa triona näin yhtäkkiä, mutta ainakin kuljetus oli helppoa, kitarat takahudlariin ja henkilöautolla paikalle. Tunnelma oli tosiaan tiivis, suorastaan klaustrofobinen. Paikka oli nimittäin suhteellisen pieni ja matala väkimäärään nähden.

Soitimme toisena, eli aloitimme joskus kello 23 jälkeen, mikä osoittautui parhaaksi mahdolliseksi ajaksi. Yleisö oli vielä suhteellisen pirteänä eikä liian juovuksissa. Paitsi se laulumikin kaatanut heppu. Se mikki katosi kuin pieru Saharaan. Edes piuhan päätä ei meinannut löytyä mistään. Lauloin sitten pari kolme biisiä Paavon mikkiin sillä aikaa kun äänimiehet ihmettelivät outoa katoamisilmiötä.

No, tunnelma oli silti hieno ja keikka oikein onnistunut. Heko soitti kanssamme setin kolme viimeistä biisiä. Kiitos siitä. Keikan jälkeen jäimme kuuntelemaan Bad Machinea ja Reksejä ja turisemaan ihmisten kanssa. Mukava meininki ja mukavia ihmisiä. Terkkuja.

Miika-Poika (Pojat)

Hitonpahan hauskaa eli mukavaa oli. Keikka oli hieman inhaan aikaan (joskus aamuyöllä paikallista aikaa), mutta siitä huolimatta saatiin revittyä meininkiä jo hieman väsähtäneistä jäsenistämme. Itse olisin tosin voinut soittaa vaikka aamuun asti kun vauhtiin oli päästy, mutta aikaa oli taaskin
todella vähän.

Hummeripojan "lavalla" oli myöskin tilaa todella vähän, mikä aina tietenkin hieman hillitsee ylenpalttista poukkoilua (etenkin Hekon), mutta onneksi minulla oli sentään mahdollisuus käydä tanssilattian puolella hieman jaloittelemassa soiton lomassa. Eräs hieman varttuneempi rouva tosin
innostui meikäläisen visiitistä tanssilattialla niin, että päätti tulla tanssimaan lavalle "pylly vasten pyllyä" -tyyppistä tanssia parin viimeisen biisin ajaksi. Nauratti hieman.

Ei ollenkaan huonoimmasta päästä keikka, jos minulta kysytään ja nythän kysytään.

Ai niin. Ikuisesti teini-ikäisen kertosäkeeseen kokeiluluontoisesti huumorin pilke lasisilmäkulmassa laulettu "rakkaus on lumivalkoinen, paitsi huomenna pankin jonossa" ei ollut lainkaan hyvä idea eräiden kuulijoiden mielestä. Eikä myöskään meidän.

Ilman kypärää jäi jostain minulle tuntemattomasta syystä soittamatta. Ens kerralla sitten.

Rehtori Mikkola

Pojat soittelivat näin:

Herra postimies

Koko kesä

Lemmikkihautuumaa

Utajärven yöt

Teinimeininkiä

Se laulu taas

Piru irti

Pala maata hautausmaalta

Veikkaat vaan

Siipi lonksuu niin

Mari on förbi

Eka kerta

Pasi Virtanen

Mä uskon meihin

encore:

Punkkari

...ja Rehtorit näin:

Maailman huonoin TV
Mun baby tykkää musta
Tiedän kaiken
Spectorin tytöt
Nuorempi kuin koskaan
Kevättä rannassa
Apina ja Corolla
Uudet kuninkaat
Uimavalvoja
Pekka ja pätkä rokkareina
Aikaa on todella vähän
Peerjantain ja maanantain välinen yö
Encore:
Poliisi on sankari
Ikuisesti teini-ikäinen

 Biisilistat ovat bändine itse vahvistamia.