Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Bar Loose, Helsinki 25.02.04

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit

ensimmäistä kertaa livenä

Kimmo Liskomäen Pitkien Kalsarien  kaikkien aikojen ensimmäinen live-esiintyminen nähtiin 25. helmikuuta Bar Loosessa, Helsingissä. Bändi ei etukäteen tunnustanut turhia keikasta stressailevan ja antoi jopa ymmärtää, ettei keikkaa varten varsinaisesti treenattu koko bändin voimin: ”Joo, oli meillä yhdet treenit silloin lumimyrskyn aikaan ja olen puhelimen kautta kuullut uudet biisit. Kundit on tehneet hyvää työtä”, kertoi treeneihin puhelimitse osallistunut laulaja Iso-Jarnold. Omien biisien lisäksi tämä "Tallinnan laivojen karaokekuningas" epäili ennakkoon bändin soittavan ”jotain iskelmiä, ehkä”. Eikä se jäänyt pelkäksi pelotteluksi, tosin iskelmät kuultiin vähän alkuperäisiä räväkämpinä versioita, eikä Dannya sentään kuultu. Tässä muutama kommentti keikasta:

Keikka oli hyvä, bändillä tuntu olevan kivaa ja yleisökin viihtyi. Bändi oli livenä astetta tiukemman ja rokkaavamman kuuloinen kuin levyllä, pientä jännitystä oli aistittavissa kummankin laulajan esiintymisessä. Kaikki Kimmo Liskomäen Pitkien Kalsareiden esikoislevyn, jonka nimi on Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit, biisit kuultiin, samoin muutama hiukan totuttua punkimmin sovitettu iskelmä, joista toinen oli Muistan sua Elaine ja toinen oli joku Badding -biisi, kai. Totuttua enemmän kuultiin myös välispiikkejä, joissa kerrottiin, että tältä Kimmo Liskomäen Pitkien Kalsareiden debyyttikeikalta sai myös ostaa Kimmo Liskomäen Pitkien Kalsareiden ensimmäistä levyä, jonka nimi on Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit. Kuultiin aika moneenkin kertaan. Neljä Bar Loosen viidestä pöydästä taputti myös bändille encoren, ja yleisö sai kuulla keikan aloittaneen Pitkät kalsarikännit uudestaan.

Ville Vee

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit orkesterin Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit CD:n julkistamiskeikalla oli a) ihmisiä b) hauskaa c) myytävänä Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit orkesterin CD:tä nimeltä Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit. Nämä puujalkavitsit eivät avaudu kellekään keikkaa näkemättömälle eli ei enempää niistä, mutta käykää katsastamassa Haukivuorella. Tosin silloin ei näe enää bändin ensimmäistä keikkaa. 

Bändi soitti uuden CD:n biisit ja "Tallinnan laivojen karaokekuningas" toteutti uhkauksensa ja luikautti ilmoille muutamat iskelmät, tosin sovitus vastasi enemmän bändin edustamaa tyylilajia kuin M!kan pelkäämää Dannya. Itse Kimmo Liskomäki esiintyi laulamalla iskusävelmän Heidi on hermoraunio. Encorena kuultiin keikan avausbiisi Pitkät kalsarikännit. Ihmisiä oli niin paljon, ettei ko. baariin juuri enempää olisi mahtunutkaan. Yleisön joukossa oli edustettuina mm. Pojat ja Rehtorit orkesterit. Soittamisen lomassa bändi jakoi yleisölle myös elämänohjeita kuten "Älkää koskeko mihinkään ellette ole varsinaisia asiantuntijoita". Erityiskiitoksena keikan varhainen alkamisaika eli klo 20, mikä helpotti arkipäivänä osallistumista.

Hannu

Keikka meni kaikin puolin hyvin. Yleisöä oli paikalla mukavasti. Poliisin arviota ihmismäärästä meillä ei valitettavasti käytettävissä ole. Bar Loose on aika pieni paikka, joten jo 60-70 ihmistä saa aikaan hyvän tunnelman. Etenkin, jos he ovat hyviä ihmisiä, kuten tässä tapauksessa. Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit kiittää kaikkia paikalle vaivautuneita. Erityskiitos kuuluu Heko Rehtorille, joka kävi säätämässä Tee Tee Saaren kitaran volumehanikan sopivalle voimakkuudelle. Tee Tee itse ei uskaltanut koskea mihinkään, koska hän ei ole varsinainen asiantuntija. "Sitä paitsi en ollut juovuksissa, joten rohkeus ei olisi riittänyt tärkeisiin ratkaisuihin. Hyvä, että varsinainen asiantuntija-apu oli lähellä.", kommentoi Tee Tee. Orkesteri ei esiintynyt ennakko-odotuksista huolimatta pitkissä kalsareissa. Yhtyeen kalsarit oli ripusteltu seinälle. "Ne ovat alusasuja. Ei kai kukaan mene ravintolaan pelkät kalsarit jalassa.", kommentoi Kimmo Liskomäki. Kimmo esitti myös itse yhden kappaleen sekä aurinkolasishown. Ensimmäisestä keikasta jäi hyvä maku jäi suuhun, joten todennäköisesti Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit jatkaa esiintymisiä. Seuraava sovittu keikka on 6.3 Haukivuorella. Muistakaa, että kovat jätkät käyttää pitkiä kalsareita.

Teemu

Kimmo Liskomäen Pitkien Kalsarien tiedottaja

Kimmo Liskomäen Pitkien kalsarien esittämät biisit:

Pitkät kalsarikännit

Mä haluan olla koira

Krematorioon

Koulun penkille

Rupeetsä oleen mun kaa?

Mä en enää kaipaa sua

Merkonomi pop

Paratiisi

Niin tyhmä mä oon

Heidi on hermoraunio

Armas Elaine

Viimeinen kuva

Encore:

Pitkät kalsarikännit

 Biisilista on bändin itse vahvistama.