Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Krouvi Näsi, Porvoo  3.1.04

Rehtorit

Rehtorien Heko vauhdissa Porvoon keikalla

Vuoden 2004 ensimmäisen ramopunk-keikan soitteli Rehtorit. Rock'n'rollin korkeakoulu "luennoi" Näsin Krouvissa Porvoossa lauantaina 3. tammikuuta. Varsin värikäs keikka ilmeisesti oli! Kommentteja keikasta otettaisiin taas ilolla vastaan tänne uutisiin...

Taas kerran tuli todistettua Rehtoreiden positiivinen vaikutus ihmismieliin. Jos joku saapui Krouviin hieman allapäin, niin viimeistään Hekon naaman vääntelyt ja maratonmittainen lavapogoilu sai yleisön suupielet kohti kattoa. Kuraattori Kurjen yleensä niin kantava ääni oli nyt hieman flunssainen, eikä auennut aivan totuttuun tapaan. Mutta eipä sekään näyttänyt rumpali Mikko Katajan kotiyleisöä haittaavan. Myös mukanamme ollut "salamatkustaja" tunnisti bändin ja antoi ensimmäiset tuntuvat merkit olemassaolostaan Uimavalvojan tahtiin... Hieno aloitus vuodelle!

Suski & Sami

Keikka oli varsinkin Hekon osalta erittäin railakas. Kun tilaa ei löytynyt "lavalta", päätti Heko etsiä sitä muualta. "Lavan" edestä tilaa löytyikin sen verran, että Heko hosui keikan aikana matkamittariin tuollaiset 174 km, huippunopeuden noustessa parhaimmillaan n.250 km/h. Biljardipöytääkin Heko käytti välillä omana lavanaan. Me muut väistelimme toisiamme "lavalla" parhaamme mukaan. Tilaa oli TODELLA vähän.

Väki tuntui nauttivan ilmaisesta bändi-illasta ja jotkut äityivät jopa tanssimaan. Osa varttuneemmista (kanta-)asiakkaista päätti tosin poistua (hieman järkyttyneinä) pakkaseen karvahattuineen.

Enemmänkin oltais soitettu, mutta flunssa oli vienyt Kuraattori Kurjen äänestä parhaimman terän. Soittamatta jäi Pekka ja Pätkä, Ilman kypärää, Ankka linnassa ja Tax-Free.

Rehtori Mikkola (Rehtorit)

Janottaa ja rock 'n rollittaa pirusti mutta niin se vaan toi kyyti minut keikalta kotiin eikä Bottalle.... Terveisiä silti kaikille Borgåssa riekkuneille, oli erityisen hauskaa!

Rehtori Reponen jr.  (Rehtorit)

Kyllä oliki hauskaa Porvoossa! Taisinpa töhheissäni tehdä uuden henkilökohtuullisen keekoilu ja kaatuiluennätryksen. Nyt ei olla köyhiä, mut kipeitä ollaan!

Rehtori Heko  (Rehtorit)

Jea, Porvoossa vaikeuksien kautta voittoon tyylinen keikka...Kiitos Porvoon hurjille, hauskaa oli ja uudestaan tullaan!

Kuraattori Kurki  (Rehtorit)

Rehtorien Rock'n'rollin korkeakoulu "luennoi" näin:

Maailman huonoin TV

Mun baby tykkää musta

Spectorin tytöt

Mähän en muista sinua

Tiedän kaiken

Apina ja Corolla

Uudet kuninkaat

Aika kohauttaa olkiaan

Nuorempi kuin koskaan

Millionääri

Ihmiset on eläimiä

Uimavalvoja

Kevättä rannassa

Poliisi on sankari

Perjantain ja maanantain välinen yö

-------- ja lisänumeroiksi arvottiin ------

Ikuisesti teini-ikäinen

Liekehtivät pulisongit

Aikaa on todella vähän

 

Asiallista aktivismia:

Fani järkkäsi Rehtorien Porvoon keikan

Rehtorien keikan Porvooseen järkkäili bändin paikallinen fani Kynde. Miten se tapahtui ja mitä mieltä hän oli keikasta? Annetaanpa Kynden kertoa se omin sanoin:

Rehtoreiden keikka tosiaan oli ihan helvetin hyvä. Kuten sanottua, eivät ole koskaan pettäneet. Itse olen kyseisessä baarissa aina välillä  pyörittelemässä levyjä, myymässä bisseä (ja jopa karaokea vetämässä... hys! Siitä ei puhuta, heh, heh).

Kun sitten aikani riivasin baarin omistajaa, Reimaa Rehtoreiden musiikilla, niin  sanoi "hommaa miehet tänne soittamaan”. Hommasin kaikki Reksien mahdollisen tuotannon Reimalle, josta se vasta innostui...

Noh, muutamat puhelut Katajan Mikolle, ja that's it! Suurin kiitos siis kuuluu Reimalle, joka otti Rehtorit baariin soittamaan. Sisäänpääsymaksua ei ollut, sillä Krouvi Näsissä ei sen kymmenen vuoden historian aikana ole kertaakaan ollut sisäänpääsyä, joten Reima ei sitä tälläkään kertaa  halunnut. Mutta perkele, kun oli hauskaa. Lava ei tosiaan ollut mikään iso, itse asiassa lattia toimitti lavan virkaa. Paikalle tuli kuitenkin hyvin sakkia, ja tuntui että kaikki nauttivat kuulemastaan. Tuntui että Rekseilläkin oli hauskaa... muutama biisi jäi soittamatta Kurjen flunssan takia, tosin tätä ei paljon keikan aikana kuullut, siis flunssaa.

Oli ihan kiva järkätä tuota keikkaa, vaikka on aina helvetin huono järkätä sellaisen bändin keikkaa, josta itse diggailee aivan perkeleesti... Ei osaa oikein vetää relax, kun haluaa että kaikki menee just eikä melkein.

Toivottavasti jatkossakin saan järkättyä jonkin näköistä keikantynkää. Mitään varsinaisia suunnitelmia ei kuitenkaan vielä ole. Krouvi Näsi ei ehkä kuitenkaan ole paikkana se kaikkein paras tällaisille bändeille, vaikkakin nyt homma toimi helvetin hyvin... ehkäpä joku muu baari... mene ja tiedä... 

( Ramopunk-uutisissa 11.1.04)

 Biisilista on bändin itse vahvistama.