Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Vanha Pappari, Hämeenlinna  19.5.04

Retkibanaani ja Nukkekoti

Lempäälä  21.5.04

Hevikorolla ja Nukkekoti

Retkibanaani ja Nukkekoti keikkailivat Hämeenlinnassa Vanhassa Papparissa 19.5. ja pari päivää myöhemmin Nukkekodin kanssa Lempäälässä soitti Hevikorolla. Tässä Retkibanaanin Ollin ja Nukkekodin Severin kommentit ja biisilistoja: 

Papinniityn iloiseen lähiöravintolaan saapui taas ryhmää varsin kiitettävästi, yli sata lippua myytiin ja köyhät siihen lisäksi. Nukkekoti veti alkuun miehekkään setin noin 400 kg:n elopainollaan, hiljaiseksi siinä aina menee eteläpohjalaisen punkrokin edessä. Näitä kimppakeikkoja alkaakin jo olla suht mukava satsi takana, veikkaisin 60-70 kpl enkä varmaan edes tällä kertaa valehtele. Severin synttäreitä siinä samalla vietettiin ja kovin oli sankarimme hymy herkässä ja korkki löysällä. Hetken mietiskelyn jälkeen sitten "Retkifasaani" lauteille, samana aamuna oli tullut tieto levyn ilmestymisestä lopultakin ja kelpasihan siinä paiskoa ylikierrospoppia taas kerran tutuille naamoille. Severi kävi ainakin taustoja laulamassa ja saattoi käydä joku muukin, ei siinä oikein ehdi seuraamaan mitä tapahtuu. Kaksi ihan uutta rallia vedettiin myös, Kupla ja Elimet palaa. Hiki tuli tosi lujaa ja nestetasapainoa etsiessä vietettiin aikaa Nukkiksen Lempäälään lähtöön asti. En suosittele kenellekään, aiheuttaa jälkitauteja ja häiritsee henkistä tasapainoa. Punkpoppia ja muuten ystävien kanssa oleilua suosittelen kaikille.

Olli Reba (Retkibanaani)

Vanhassa Papparissa soiteltiin näin:

Nukkekoti:

Retkibanaani:

Keskipäivän kuumuus

Askeleet

Lupauksia

Nyt mä menen

Erica

Kaikki haihtuu

Mitä mä tein

Pilvet meidän päällä

Mustasukkainen

Mitä tarvitaan

Jotain sulta sain

Mustaa lunta

Älä sano

Encore:
Kun me lähdetään

Yksin kotona

Kupla

American Jesus (Bad Religion)

Herja kun miäs alkaa sekoon

Sydän sanoo toisin

Ei kiire nukkumaan

Karoliina

Kuu (Kari Peitsamo)

Miksi -Kesäkissa part 2

Jos se voisi olla totta (Satu Pentikäinen)

Aamuyön unelmia

Houkutus

Elimet palaa

Helsinki-Vantaa

(Ei enää) Milloinkaan III

Encore:

Rokataan (Häiriköt)

Ysikutosella taivaisiin

Hämeenlinna on aina ollut Nukkekoti -orkesterille sekä hyvä, että paha keikkapaikka. Hyvä siinä mielessä, että yleisö on ollut poikkeuksetta mahtavaa ja runsaslukuista. Paha taas siinä mielessä, että Olli ja muut ystävät on niin kovia juottamaan meitä. Eli keskiviikon keikka meni hienosti kaikin puolin, mutta torstain välipäivä olisi saanut jäädä väliin. Ensi kerralla kun mennään Hämeenlinnaan, ihoni alle on asetettu Antabus-kapseli... Retkibanaani-trio oli muuten keskiviikkona mielestäni kovemmassa keikkakunnossa, kuin pitkään aikaan! 

Perjantain veto Lempäälässä oli varsinkin Nukkekoti-orkesterin vokalistille melko ikimuistoinen. On äärimmäisen tuskallista katsoa omien sormiensa soittavan väärin, vaikka aivot tietäisivätkin, kuinka homman pitäisi tapahtua. Eli krapula oli melkoinen. No keikka rullasi kuitenkin loppuun asti, joku voisi sanoa sen menneen "maaliin asti". Hevikorolla -yhtye vakuutti minut taidokkaalla ja raivokkaalla esiintymisellään!

Severi (Nukkekoti)

Keikka soitettiin puolet paremmin kun ensimmäinen. Oltiin paljon vähemmän simassa kun viimeks. Koira muisti kaikki sanat, kun se ei juonut kun puoli litraa viinaa ennen keikkaa. Rumpali meinas tukehtua savukoneeseen. Kitaristit ja minä seistiin puolentoista neliön tilassa ja skulattiin, kovin leveetä haara asentoo ei pystyny venyyn.

Yleisössä vilahteli kunnon pensseliviiksiä ja kokokumi jalkineita. Keikan jälkeen sentään kirjoteltiin nimmareita kun Antti Tuiskut. Ens kerralla on tavote soittaa yli puoli tuntia!

Stevie Wunderbaum (Hevikorolla)

...Lempäälässä soitettiin näin:

Hevikorolla

Nukkekoti

Hevikorolla

Takaspoilerina lumikola

Meitsi skedee

Pakko sen on olla totta

Godzilla

Beibi, kai sä elätät mua

Susirapula

Beibe on mun Beibe

Reggamiehen pastilli

Slovari

Paskareissu

Notre Damen moottorisaha murhaaja

Keskipäivän kuumuus

Askeleet

Lupauksia

Nyt mä menen

Erica

Kaikki haihtuu

Mitä mä tein

Pilvet meidän päällä

Mustasukkainen

Mitä tarvitaan

Jotain sulta sain

Mustaa lunta

Älä sano

Encore:
Kun me lähdetään

(23.5.04, 28.5.04)

 

Nukkekoti - Yön ja Ratsian sekoitusta

 

Kaskisissa 1994 perustettu Nukkekoti on nelihenkinen bändi, jonka musiikkia on Nukkekodin Severin mukaan joku osuvasti kehunut Yön ja Ratsian sekoitukseksi. Nykyään orkesteri on puoliksi vaasalaistunut, kuitenkin vahvasti pohjalainen. Yhtye kiinnitettiin vaasalaiselle Kråklund Records -levymerkille vuonna 1997. Kråklund on julkaissut Nukkekodilta kolme pitkäsoittoa ja muutaman sinkun. Vuonna 2000 orkesteri voitti Jyrki Hit Challenge-kilpailun kappaleella Älä sano. Keikkoja on tehty ympäri Suomen jo kiitettävät määrät. Nykyään keikkailu keskittyy lähinnä ravintoloihin ja klubeille. Yhtyeen laulaja/kitaristi Severi vaikuttaa myös Klamydia -orkesterissa.

Nukkekoti on parhaimmillaan livenä, joten kaikki ripeästi keikoille.

Severi (Nukkekoti)

 Biisilistat ovat bändien itse vahvistamia.