Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Snooker Cafe, Kemi  13.8.04

Vahinko-festarit, Grande, Rovaniemi 14.8.04

Pojat Lapissa

Pojat keikkaili Kemissä ja Rovaniemellä

Pojat esiintyivät Triona ilman Marko Poikaa 13.8. Kemissä Snooker Cafessa. Kemiin bändin oli järjestänyt Kretiinien JP, joka toimi myös roudarina Kretiini-veljensä Samin kanssa.

 Seuraavana päivänä Pojat soittivat toisen Lapin keikan, tällä kertaa täydellä miehistöllä Rovaniemellä Down by the Kemijoki-pippalot tänä vuonna korvanneilla Vahinko-festareilla.

Pojat Kemissä. Kuva by JP Kretiini

Kemin Kretiinipoikia täytyy kiittää erinomaisista järjestelyistä ja huolehtivaisesta kohtelusta. Hienoja miehiä, terkkuja! Keikkakin oli jälleen kerran hauska, vaikka Marko ei ollutkaan tällä kertaa mukana. Rovaniemellä järjestelyt pelasivat niin ikään hienosti ja ihmiset olivat hauskoja ja hulluja. Taas hiki lensi. Kivaa oli myös se, että nyt Marko oli mukana!

Miika Poika

Kemi

by JP Kretiini

"Nyt voin tunnustaa, että olin Poikien keikkajärjestäjä Kemissä, koska keikka meni omasta mielestä hyvin tai loistavasti kun ollaan Kemissä, missä ei nyt niin hirveesti tunneta Poikia. Sami oli myös vahvasti roudarina mukana. Roudattiin kamat ennen kuutta paikalle ja sen jälkeen alettiin hakemaan Poikia maalta, mereltä ja ilmasta. Tosin oisin ottanut ennemmin Tik Takin kyytiin lentokentältä, kun kerran näyttivät tulevan samalla koneella...

23.00 näytti vielä aika pahalta, mutta soitto alkoi 23.30 jälkeen ja porukkaa oli tullut kiitettävästi paikalle puolessa tunnissa. Tunnelmaa ennen keikkaa kohotin soittamalla jukeboxista Poikien Mari on förbi-biisin ja Ne luumäet; Mut Mut jätettiin. Setti alkoi Herra Postimiehellä ja muutkin tutut ja turvalliset Palamaata hautausmaalta, Mari on Förbi, Eka kerta, Mä uskon meihin ym. tulivat setissä. Ehkä vähän nopeempia biisejä alkuun olisi saanut laittaa.

Yleisöä tuli lavan eteen ja kyllähän siinä oli hyvä meininki ja Mannekin piti siitä huolen. Nähtiin
kyseinen herra lavallakin laulelemassa, mutta en oo nyt ihan varma mikä biisi oli, Eka kerta? Tais setissä tulla pari uutta biisiä, en ainakaan minä tunnistanut. Ainakin lavan eteen soitosta ja laulusta sai selvää ihan hyvin.

Pojat soittivat myös aika pitkän encoreen ja Ypöjen biisejä kuultiin: Energia on A ja O, Kotka Palaa (jommassakummassa, setissä tai encoressa).

Encoreen jälkeenkin huudettiin varmaan 5 minuuttia; Maari pookoaa, mari pokoaa, mutta turhaan.

Olen tyytyväinen yleisö määrään ja kaikki tuli paikalle joille sanoin, että Pojat soittaa Kemissä, Kiitoksia. Levyjä ja paitojakin taisi mennä jokunen kappale. Yllättävän moni tunsi poikien biisejä yleisön joukosta ja paikalla oli myös sellaisia jotka olivat olleet Punk-risteilyllä. Jos Kemissä kuunnellaan Punk musiikkia, se on enemmän Hc:n tyylistä ja sen nähden yleisöstä huudettiinkin Ypöjen biisejä. Baarimikotkin sano, että oli selvästi porukka tullut Poikia katsomaan, että oli "tuntemattomia" ihmisiä paikalla. Omasta mielestä olen tyytyväinen yleisömäärään, koska kummiskin vielä on "kesäaika", Kemissäkin Hullu Mylly on auki vielä, toisessa baarissa oli myös aika paljon kemiläistä yleisöä vetävä yhtye soittamassa. Torniossa oli Tik Tak, vaikka eihän ne samaa tyyli suuntaa edusta.

Rovaniemelle en päässyt sovittujen menojen takia, harmi."

JP Kretiini

Poikien Kemin biisilista:

Banaani 59

Herra postimies

Koko kesä

Se laulu taas

Teinimeininkiä

Ullakolla on paha olla

Piru irti

Punkkari

Teinikiksit (Teenage kicks)

Itkupilli

Tyttö

15 minuuttia

Utajärven yöt

Siipi lonksuu niin

Mari on förbi

Pala maata hautausmaalta

Veikkaat vaan

Encore:

Energia on a ja o

Kotka palaa

Lemmikihautuumaa

Eka kerta

Pasi Virtanen

Mä uskon meihin

Rovaniemi

By Manne

Kemin keikka oli oikein mainio vaikkakin bändi veti triona. Rovaniemen keikka olikin sitten silkkaa ilotulitusta.

Paikkana toimi ravinteli nimeltä Grande ja olikin mainio paikka. Illan kolmesta bändistä  Newspaper Joe aloitti ja vaikka bändi olikin äärettömän tiukka, niin sen kummempaa ryysistä lavan eteen ei syntynyt. Marko Poika kävi muuten muutamassa biisissä soittelemassa koskettimia. Mies on varsinainen joka paikan höylä. 

Illan toisen bändin, Moses Hazyn näin kahteen kertaan. Päivällä Pub Tupsussa puoliakustisena ja sitten Grandessa räyhäkämpänä rockenroll versiona. Ja täytyy sanoa että nuorille pojille oli päässyt kertymään tuota soittotaitoa enemmän kuin laki sallii. Tiukasta väännöstä huolimatta lavan edusta pysyi tyhjänä vaikka laulusolisti yrittikin houkutella väkeä bailaamaan. Ryhmää olikin jo pääsyt kertymään paikalle oikein mukavasti.

Ja kun Pojat jossain puolen yön tietämissä täräyttivät setin käyntiin Kajaani 59 kappaleella niin kuin taikaiskusta lavan edusta olikin miehitetty joraavalla juhlakansalla. Ja hikoiluksihan se sitten menikin.

Jouduin muuten Pub Tupsussa osallistumaan Eläkeläisrumpali Eman kanssa Rovaniemeläiseen cooperin testiin. Siinä testataan pystyykö olemaan 12 minuuttia juomatta. Tuomaristo keskeytti kisan 8 minuutin jälkeen ratkaisemattomaan tasapeliin kun ne ei jaksaneet kattoa kun miehet istuu kuivin suin snapsilasin ääressä. Siitä saatiin loppujen lopuksi aikaiseksi aika hauska show. Ainakin yleisö nauroi koko ajan.

Manne

Pojat soitti Rovaniemellä näin:

Banaani 59

Herra postimies

Koko kesä

Se laulu taas

Teinimeininkiä

Ullakolla on paha olla

Piru irti

Punkkari

Teinikiksit (Teenage kicks)

Itkupilli

Tyttö

15 minuuttia

Utajärven yöt

Siipi lonksuu niin

Mari on förbi

Pala maata hautausmaalta

Veikkaat vaan

Encore:

Energia on a ja o

Kotka palaa

Lemmikihautuumaa

Eka kerta

Pasi Virtanen

Mä uskon meihin

Banaani 59 ei ole Durango 95

Ehdin jo uutisoida, että Poikien Lapin keikkojen aloitusbiisi Banaani 59 olisi bändin version Ramonesin Durango 95:stä. Tämä tieto ei kuitenkaan pidä paikkansa. "Meidän aloitusinstrumentaalimme ei suinkaan ole Ramojen Durango -biisi", oikoo Miika Poika erhettä, "Yhtäläisyydet joihinkin muihin kappaleisiin ovat puhtaasti sattumanvaraisia... Sävellystyö tapahtui Kaiden kanssa saunan lauteella vanhalla hyvällä dy-dy-dyy -suuinstrumenttimenetelmällä". 

Alkujaan tämä, ainakin vielä levyttämätön biisi oli nimeltään Kajaani 59, mutta on nimetty uudelleen Banaani 59:ksi. Instrumentaalibiisin sanoituksesta Miika antaa kaiken kunnian Kaidelle.  (Ramopunk-uutiset 16.8.04)

 

 

 

 Biisilistat ovat bändin itse vahvistamia.