Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Club25, Vaasa 13.11.04

Häiriköt ja Klamydia

Ennen keikkaa tein iltamasta ennakkojutun Pohjalaiseen, jossa paljastin Klamydian jäävän lähes vuoden mittaiselle tauolle.

- Ensimmäistä kertaa 16 vuoden mittaisella Klamydia-urallamme. Tosin vielä tämän jälkeen soitamme joulukuussa Vaasan Sportin pikkujouluissa, mutta se ei ole siis osa tätä nyt päättyvää rundia, tarkentaa Klamydian laulaja Vesku.

Vesku painotti, että tauko on sovittu bändin jäsenten välillä täydessä ymmärryksessä ilman mitään ristiriitoja.

- Kokeilemme miltä tuntuu olla viikonloput pääosin kotona, juhannus festareiden sijaan mökillä jne. Ensi kesänä julkaisemme kuitenkin sinkun ja sitten syksyllä levyn ennen kiertueita.

Vesku myös kertoi heidän pyytäneen Häiriköitä tälle keikalle.

- Häiriköt ovat aina julkaisseet niin loistavia levyjä. Teimme Häiriköiden kanssa jo 1990-luvun alussa kimppakeikkoja ja kaikilla oli aina hauskaa. He eivät ole lämppärinämme vaikka soittavatkin ensin. Nyt on meillä Klamydia-jätkillä muutakin nähtävää kuin söpö yleisö, virnisti Vesku.

Alunperin en ollut varma pääsisinkö Club 25 –ympäristöön kyseisenä päivänä, mutta onneksi aikataulut sain järjestettyä. Häiriköt laulaja-kitaristille Erkolle soittaessani paljastui, että he ovat hotellissa. Päätimme tehdä haastiksen Clubilla. Siellä hengailin ennen jätkien tuloa ja ihmiset kävivät ostamassa ennakkolippuja melko vilkkaasti. Erkko, Maukka ja Mikko olivat alusta alkaen hyvätuulisia ja varmasti yksi syy siihen on se, että Klamydia oli hoitanut heille puitteet hienosti kuntoon, kuten juuri tasokkaan hotellin. En tiedä koska Häiriköille on viimeksi keikalle järjestetty kunnon hotelli, etenkään joka ei ole kaupungin halvimpia.

Haastiksen teimme rennosti, kuten pohdimme koska Häiriköt on ollut viimeksi Vaasassa keikalla.

- Usein aikataulut eivät ole sopineet, että tulisimme tänne jossain lähistöllä olevaa keikkaa edeltävänä tai seuraavana päivänä tms. Eri bändien miksaajana tosin täällä olen monesti ollut, kuten Freud Marx Engels & Jungin, muisteli laulaja-kitaristi Erkko.

Mikko puolestaan kertoi joskus miksanneensa Vaasassa Clicheen jäähallikeikkaa, jossa oli paikalla vain noin 50 henkeä. Rumpali Maukka kävi kaupungissa aikoinaan usein, kun hänen edesmennyt mummo asui Vaasassa.

Woimasoinnun kautta tuleva Iskee kuin miljoona volttia –albumin uudelleenjulkaisu onnistuu sen vuoksi, että Erkko osti äskettäin takaisin itselleen täyspitkän oikeudet.

Erkko ja Mikko - kuva J-P Laitio-Ramone

Keikka alkoi noin 23.15 ja sille kiiruhtaessani tuli mystinen hetki, kun 5 vuotta sitten tapaamani Sini kiljaisi heti nähtyään nimeni ja paljastui hänen muistavan hyvin kaikkia asioitani. Jengiä oli lavan edessäkin hyvin, en ole varma oliko jo silloin paikka loppuunmyyty. Sitä se oli ainakin Klamydian kammetessa lavalle. Ensimmäisenä tuli totutusti Rokataan, jota seurasi monen toive Tehkää mulle lobotomia. Yritin saada Nukkekodin/ Klamydian Severiä pogoamaan, mutta hän suuttui siitä ja halusi tsekata rauhassa shown, joka toki oli ymmärrettävää. Severiä harvoin olen kuitenkaan nähnyt pogoilemassa. Meininkiä jaksoin hetken yrittää saada ylle muutaman muun kanssa. Ihmiset halusivat pääosin tsiikailla keikkaa paikoiltaan. Fiilis oli kuitenkin hyvä ja satunnaisten biisitaukojen aikana Häiriköt saivat ansaitut aplodinsa. Vesku oli jo ihan hyvässä kunnossa ja tutkaili esiintymisen aivan lavan edestä.

Uudemmista kuultiin mm. Mä haluun jotain toimintaa, Perjantai 13. ja Jotain johon voi luottaa. Vanhemmista jengille shokkihoitoiltiin esimerkiksi Honkanummen hautausmaa ja Me halutaan radioon. He soittivat tahdilla, jota katsoessa taas itsekin helposti hengästyi. Monet biisit tempasivat mukaansa ja niiden huumoriin usea varmasti kiinnitti huomiota, joka osaltaan on hyvä asia levynmyynnin kannalta.  

Metu ja Vesku katsomassa Häiriköitä - kuva J-P Laitio-Ramone

Ramones-coverkäännös (Mä vaan haluun tehdä) jotain nastaa tuli vähän ennen kuin Korkeajännitys päätti perussetin. Heti oli selvää, että Vaasassa halutaan Häiriköt-encore, jonka aikana tiukkuus oli entistä enemmän pinnalla, paitsi kun herkistelevämpi Joey ja Dee Dee tuli. Vipana haisteltu Liimaa Liimaa vei monia kohti kaljatiskiä.

Klamydia-keikalla kitaristina nähtiin sekä Jakke että häntä vuoden verran tuurannut Panu, joten oli enemmän kitarastemmoja kuin laki sallii. Jakke olisi halunnut tulla mukaan jo syyskiertueelle, mutta Panu halusi soittaa sen kuten oli sovittu. Klamydia-show oli totuttua moniulotteisempi. Lavan edessä oli todella tiukkaa ja sai taistella paikastaan, että sai napsittua hyviä kuvia. Välillä Sinin kanssa menin rokkaamaan ja toki paikalle olleiden muidenkin tuttujen. Vesku antoi spiikeissään sapiskaa niin isoille levy-yhtiöille kuin lupasi tappaa jos paikalla on joku Kosketus-biisin tarinan kaltainen paha henkilö. Vanha jäsen Metu kävi tulkitsemassa Holvikirkon.

Jatkoille en mennyt, kun jäin Clubille yöksi, jossa saatiinkin Sinin kanssa rauhassa jutella puolikuuteen. Aamulla junaan Falafel-paikan kautta mentyäni Erkko, Maukka ja Mikko kävelivät ohitseni junavaunussa, joten toki heille huikkasin ja tulivat vierekkäisille paikoille istumaan. Nappasin siinä Pohjalaiseen kuvan, kun silloin näkyivät kaikki hyvin. Savun takia Maukka ei näkynyt hyvin keikkakuvissa. Paitoja yrittivät myydä junassakin ja Mikko keskusteli mm. Rooman tuhoon johtaneista syistä vieressä istuneen neidon kanssa, vai puhuiko? Seinäjoen asemalla autoin kamojen siirrossa seuraavaan yhteysjunaan ja sitten lähdin eri suuntaan.

Jari-Pekka Laitio-Ramone

Oli taas helvetin nasta reissu, siitä kiitos Klamydian äijille: kaikki oli hoidettu ihan viimeisen päälle. 

Club 25 oli hyvin jengiä ja me soitettiin hyvä keikka. Jengikin tuntui diggailevan, palaute oli tosi positiivista.

Erkko Häirikkö (Häiriköt)

Häiriköt soitti Vaasassa näin:

Rokataan

Tehkää mulle lobotomia

Come on

Perjantai 13.

Mä haluun jotain toimintaa

Honkanummen hautausmaa

Elämä jatkuu

Me halutaan radioon

Magnum 44

Jotain johon voi luottaa

Kivaa ja mukavaa

Jotain vialla

Sua kaipaan

(Mä vaan haluun tehdä) jotain nastaa

Mä haluun ulos tästä universumista

Korkeajännitys
encore

Joey ja Dee Dee

Sä sekotat pään

Mä haluun tulla kondikseen

Liimaa liimaa

 

 Biisilistat ovat bändien itse vahvistamia.