www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Underground party

Elämä on Punk etusivulle

Vieraskirja

Elämä on Punk  7.9.13 Punk in Finlandissa

Elämä on Punk Vol.14 Facebookissa

 

Share |

Kuopio 7.9.13

Elämä on Punk Vol.14

-keikkainfoa

Elämä on Punk on Ramopunk.comin ja muutaman punk-aktivistin DIY-asenteella pyörittämä punk ja ramopunk –tapahtuma, joita järjestetään Kuopiossa ja Tampereella. Tälle kertaa juhlitaan Kuopiossa viiden yhtyeen voimin.

Sisällysluettelo:

Esiintyjät

Elämä on Punk palaa Kuopioon (22.3.13)

The Heartburns Kuopioon (7.6.13)

Toisena pääesiintyjänä Kohu-63 (10.6.13)

Kiljuset vakavoittamaan bileitä (22.6.13)

Paikallisvahvistuksena: Ratkaisu ja The New Classmate (18.6.13)

Lisää ylä-savolaisia bileisiin: WC Räjähtää (25.6.13, 25.7.13)

Hätä-Ratkaisu katusoittokiertueella (18.6.13)

Majoitusta Kuopiossa

Haluatko lisätietoja?

Bileissä myynnissä Elämä on Punk t-paitoja.

Esiintyjinä:

Kohu-63

The Heartburns

Kiljuset

Ratkaisu

The New Classmate

WC Räjähtää

Katusoitossa:

Hätä-Ratkaisu

Mä en jaksa vaan odottaa

Mä kaipaan jotain toimintaa

Mut nykyään ei tapahdu mitään

Musta tuntuu ett mun pää räjähtää

(Häiriköt: Mä haluun toimintaa)

Elämä on Punk palaa Kuopioon

Elämä on Punk –bileet ovat olleen jonkin aikaa jäissä Kuopiossa, kun kotiluolaksi muodostunut, K-klubin perintöä jatkanut Resistori-klubi lopetti. Sehän tapahtui tarkalleen 5.5. 2012. Kuopiolaisen undergroundin keskipisteen tarina päättyi tuolloin Elämä on Punk -bileisiin ja siinä viimeisenä soittaneen Delta Force II:n keikkaan. Huonomminkin olisi tietty baarin voinut lopettaa -  R.I.P. Resistori Klubi & K-klubi ja kiitos kaikeasta.

Nyt on Kaivuri pub näyttänyt vihreää valoa Elämä on Punkille, joka tekee paluun tosi toimiin: Elämä on Punk Vol. 14 7. syyskuuta 2013.  Kiitos ja kumarrus Kaivuri Pubille!

(22.3.13)

The Heartburns (kuva Santtu Särkäs).

The Heartburns Kuopioon

Elämä on Punk Vol.14  –bileisiin on värvätty yksi Suomen kovimmista punkbändeistä The Heartburns. Bändi on ollut jonkin aikaa tauolla jäsenten keskityttyä enemmän muihin projekteihin, mm. Maukka Maunula Särkyneisiin ja Teemu Bergman Pää Kii -yhtyeeseen. "Närästys" on hiljattain kopistellut enimmät pölyt päältään ja todistanut keikkailemalla myös itselleenkin, että on edelleen kovassa iskussa.

(7.6.13)

*   *   *

Kohu-63 Elämä on Punkissa Kuopiossa 12.11.11 (kuva: M!ka).

Toisena pääesiintyjänä Kohu-63

Toiseksi vierailevaksi bändiksi Heartburnsin rinnalle on Elämä on Punk Vol.14  –bileisiin on värvätty "legendaarinen" hc-bändi Kohu-63. Bändi heitti edellisellä Kuopion vierailullaan 2011 yhden kovimmista hc-keikoista, mitä kaupungissa on viime vuosina nähty ja sellasta on Lätältä ja kumppaneilta tilauksessa nytkin.

(10.6.13)

*   *   *

Kiljuset vakavoittamaan bileitä

Elämä on Punkin bändikattaukseen tulee mukaan ylä-savolainen Kiljuset. Nelihenkinen jytäpunkrockyhtye sai alkunsa Sonkajärvellä kesällä 2012. Bändi aloitti Ramones-coverbändinä, mutta alkoi eksyä loppujenlopuksi sonkajärveläisen jytäpunkin puolelle ja musiikillisia yhtymäkohtia voi löytää esim. Kivesveto GoGon suuntaan. Bändin biisit käsittelevät pitkälti päihteitä ja se on yhtyeen näkemyksen mukaan tosi vakava aihe, niin kuin on Kiljuset-yhtyekin. Keikoilla ei kuulemma tapahdu juuri mitään eivätkä biisit kiinnosta juuri ketään. Volumet pidetään tiukasti 2:n alapuolella, jotta yleisö ei häiriintyisi performanssist. Puoliksi kuopiolaistuneessa bändissä soittaa henkilöitä mm. Napalmipillu ja Psykoterapia yhtyeistä. (22.6.13)

*   *   *

Ratkaisu.

Paikallisvahvistuksena:

Ratkaisu ja The New Classmate

Kuopiolaiset The New Classmate ja "Psykoterapian pikkuveli" Ratkaisu-yhtye edustavat paikallista punksceneä Elämä on Punk -bileissä Kohu-63:n ja The Heartburnsin kanssa. 

Ratkaisu on aikaisemmin on päässyt osalliseksi bileistä vain katusoitto -osuuksiin parina edellisenä vuonna, mutta nyt se on siis ensimmäistä kertaa itse tapahtumassakin mukana.

The New Classmate on 2010 perustettu bändi, joka on ollut tähän mennessä aika hiljaa tekemisistään. Muista Kuopion bändeistä löytyy yhteys Amputaatioon, jossa bändin kitaristi Tommi soittaa rumpuja. "Alternative Punkiks tätä varmaan voisi kutsua mutta punk on aika kova sana bändistä jossa kukaan ei osaa soittaa", kuvailee bändin musiikkia laulaja Lauri.

The New Classmate (kuva: Sini-minttu Koivistoinen)

The New Classmatella eka keikka sisätiloissa

The New Classmate on tähän mennessä tehnyt kaksi keikkaa pihafestareille ja samanlaisia ulkokeikkoja on bändille tulossa tänä kesänä parit lisää. Näyttäisi siltä, että Elämä on Punkissa bändi pääsee ensimmäistä kertaa keikkailemaan sisätilossa.

(18.6.13, 19.6.13)

*   *   *

WC Räjähtää: Ville (basso), keskellä on Juho (rummut) ja Niko (kitara/laulu).

Lisää ylä-savolaisia bileisiin:

WC Räjähtää

Sonkajärveläisen Kiljusten kanssa Ylä-Savon punksceneä tulee Elämä on Punk-bileissä 7.9. 2013 edustamaan iisalmelainen 77-punkkia soittava WC Räjähtää. WC Räjähtään demoja kuunnellessa saattaa hyvinkin tulla mielleyhtymiä vaikkapa Kakkahätä-77:aan ja Pojat-yhtyeen varhaiseen tuotantoon...

Kolmihenkinen bändi on perustettu Kakkahätä-77:n innoittamana 2012:  "Meidän basistin kans kuunneltiin paljon mm. kakkahätä-77:aa ja tuli sit idea et ois siistiä soittaa jotain tuon tyylist musaa ja ku kellään ei soittotaitoja liiemmin ole, niin tähän tyyliin se nipin napin tuntuu riittävän", kertoo kitaristi-laulaja Niko Ryytty. Bändi on tähän mennessä soittanut vasta muutaman keikan, mutta kiinnostusta olisi viedä hommaa eteenpäin: "Jospa keikkatahtikin hieman kiihtyisi jossain vaiheessa ja oishan edes joku 7" mukava saada joskus tehtyä." (25.6.13, 25.7.13)

Hätä-Ratkaisu Kuopion torilla 2011 (kuva: Sanna).

Hätä-Ratkaisu katusoittokiertueella:

"Mainostamme Elämä on Punkkia ja keräämme rahaa studioon"

Ratkaisu tekee myös vajaamiehisen sähköttömällä kokoonpanollaan Hätä-Ratkaisulla Kuopio-Siilinjärvi -alueella asianmukaisilla kylteillä vastustettuna Elämä on Punkkia mainostavan katusoittokiertueen  samalla kerjäten, ei kun siis keräten, rahaa studioon menoa varten. Heinä- elokuussa ja syyskuun alkupäivinä voi bändin bongailla lähiökeskuksissä ja Kuopion torilla. (18.6.13, 19.6.13)

*   *   *

Majoitusvinkkejä Kuopiosta.

Elämä on Punk

Hall of Shame

Elämä on Punk - Hall of Shame -sivu on päivitetty ajantasalle 10.6.2013. Tapahtumien esiintyjät listattu sivulle siinä järjestyksessä, kun esiintyjät ovat ensimmäistä kertaa näissä bileissä keikkailleet. Jokaisen esiintyjän kohdalla myös kaikki esiintymiset Elämä on Punk -tapahtumissa. 2.2.2008 - 5.5.2012 Elämä on Punk-tapahtumissa on nähty yhteensä noin 89 keikkaa,  ensimmäisenä The Loose ja viimeisimpänä Delta Force II. Vilkaise Elämä on Punk - Hall of Shame täältä. (10.6.13)

Havana Bananas -lehdet myynnissä näissäkin bileissä

Lehteä myyvät Kuopiossa Daiga Daiga Duu ja Levykauppa Äx

Haluatko lisätietoja?

Haluatko lisätietoja? Laita sähköpostin osoitteeseen mika.vesterinen(at)dnainternet.net

Gabba gabba

we accept you

we accept you one of us

 

Kävijälaskuri