www.ramopunk.com

Surfpoika Rex

Luonteri Surf - Pojat - Rehtorit

Pukki-EP

Joulukuu 2002

 

Vanha ramopunkki liikuttui tästä melkein kyyneliin. Tuli ihan vanhat hyvät ajat mieleen! Siitä olikin jo aikaa, kun Ramobändit ovat väsäilleet yhteisiä joululevyjä. Kymmenkunta vuotta sitten, 90-luvun alkupuolella Ne Luupojat Surf, eli Ne Luumäet, Pojat ja Luonteri Surf julkaisivat "ikimuistoisia" ramohenkisiä joululevyjä.

2002 hieman muuttunut bändiperhe, Surfpoika Rex, eli Rehtorit, Pojat ja Luonteri Surf vahvistivat näitä Ramobändien humoristisia jouluperinteitä yhdessä Woimasoinnun kanssa julkaisemalla Pukki-ep:n.

Rehtorit:   Minä olen joulupukki

Pojat:   Ukki on pukki  

Luonteri Surf:    Joulurauhaa

 

Pojat-yhtyeen Make-Poika rehtorin sijaisena

Pukki-EP:n studiorupeama sattui Rehtoreiden kannalta hankalaan välikköön, kun rumpali Artsi oli jäänyt bändistä pois, eikä uutta rumpalia vielä ollut. Pukki-EP:llä piti aluksi olla Rehtorien rummuissa Kumikamelista  tuttu Olli-Matti Wahlström, eli Rock-Ola. Hänelle tuli kuitenkin este ja homma jäi väliin. Onneksi apu löytyi läheltä ja rummuissa rehtorin sijaisena soitteli Make-poika Pojat-orkesterista. Rehtorit olivat ennenkin harjoittaneet oppilasvaihtoa Poikien kanssa. Edellisen kerran aikaisemmin syksyllä Puustockin jälkilöylyissä hekotteli Poikien apupoikana Rehtori Heko.

 

Make-Pojan virallinen lausunto omasta sisäisestä rehtoriudestaan:

Joo, sain eilen (12.11.) tietää rehtori-kiinnityksestäni ja sain jopa armollisesti biisin demoversion mp3:na. reenit ovat studiossa ja sitä rataa. hyvä biisi ja viitteitä jopa legendaariseen tilsaan olin huomaavinani. Tämä on kertalaaki eli sen pitempää rehtoriutta en tule kokemaan, kun ei ole pakko päästä helssinkiin.

 -temporary Rehtori Make alias Make-Poika- 

 

Studiossa

Surfpoika Rexin äänitykset etenivät vauhdilla lauantaina 16.11. 2002. Luonteri Surfin biisi oli purkissa jo puolen päivän aikoihin, Rehtorit äänittivät omansa iltapäivällä ja illansuussa on Poikien vuoro. Woimasoinnun agentti kävi studiossa vierailulla ja totesi äänittämisen olevan kummaa touhua, koko iltapäivän joku hoki, että hän on joulupukki ja Heko juoksi kahden komeron väliä ainakin kolmen tonnin esteiden verran. Välillä syötiin. Ja juotiin vettä. Woimasoinnun agentti jr. totesi kotona, että "se rumpali soitti lujaa". Hekon komeroilla juoksentelusta huolimatta, tai sen ansiosta studiosessio sujui Rehtoreiden mukaan suunnilleen suunnitelmien mukaan ja Tunnelma EP:n biiseillä on välillä jopa jouluinen.

 

Pukki-EP myyntiin joulukuun puolivälissä 2002

Pukki-EP saatiin siis äänityksen osalta onnellisesti valmiiksi lauantaina. Miksauksen viimeistelyn sekä masteroinnin vuoro oli heti seuraavan maanantain aamuna ja sitten masterin tie vei pikapostissa painoon, jotta levy saatiin julkaistua ennen joulua.

EP:n laskettu aika oli joulukuun alkupäivinä, mutta vähän yliajalle meni. Levy näki päivänvalon puolessa välissä joulukuuta sekä vinyylinä, että CD:nä.