www.ramopunk.com 

Unicorn

Takaisin Unicorn etusivulle

UNICORN
- Get your kicks with an unicorn - 1991 - eka numero - 5 mk -
Unicorn-1
kevätkesä 1991
© Tiina, Tepis
With kind and very special arrangement to M!ka and www.ramopunk.com

 

UNICORN 1, sivut 15-16

SE ON LIVE

LEPAKKO

WE'RE HAPPY FAMILY
NE LUUMÄET
KLAMYDIA
POJAT
HÄIRIKÖT

Sunnuntaina 31.3.91 klo 18.00

  Pääsiäissunnuntai sai arvoisensa lopun kun Lepa täyttyi juhlivasta kansasta, useinhan bändi-illoissa on ollut vähän ankeesti porukkaa, varsinkin "vähempi kovien" bändien kohdalla. Nyt ajankohta oli suotuisa, pyhien puristuksessa ei löytynyt tekemistä, mutta kyllä me tennarikansa taidamme muutenkin olla uskollisia omille orkestereillemme.

  No, joka tapauksessa illan alotti Häiriköt, joita en pahemmin ole ennen havainnoinut, mutta varsin pirteesti pojat soittivat. Basistilla taisi olla ramo-paita ja muutenkin kundit näytti lähteneen teit isäin astumaan, biisit kun oli tarpeeksi lyhyitä ja jotkut ramomaisen vinkeitä. Välillä kyllä vähän puudutti jotkut vähän mitättömät tekstit, mutta helmiäkin löytyi, kuten rivi "ei millään pahalla, moottorisahalla", Kesärenkaat ja frendiäni kovasti viihdyttänyt Honkanummen hautausmaa.

  Moukarimies oli ihan kiva ja ramoperäinen Mä en haluu nähdä sua kanssa. On Häiriköt Luumäkensä kuunnelleet! Kokonaisuutena hyvät puolet voitti vähän huonommat ja suunta on ihan oikea. Eipä tarvitse thirty something -Niiden Luumäkien tulevaisuudesta huolehtia: kun aika tulee, ovat Häiriköt valmiita kantamaan tämän minulle ja monelle muulle niin rakkaan hauskanpitomusiikin viuhuvaa viestipesismailaa. Toivotaan vaan etteivät pojat sorru suoraan kopiointiin vaan löytävät ikkarioman polun. Eväät on hyvät!

  Seuraavaksi lavalle kipusi Klamydia, jolla onkin jo aika vankka diggarijoukko. Muutenkin puoli Lepaa tuntu olevan Klamydian ja Häiriköitten kavereita täynnä, ja lavanreuna riehui tasaiseen tahtiin kumpienkin settien läpi. Myöhemmin daivaus kiellettiin mikkirikkojen takia. Oma eka havainto Klamyista oli Pursiseuran pikkujoulubileet. Veskun ääni kuului vähän huonosti ja muutenkin soundasi tahmeasti. Jatkoa seuras, eli Lauantaina, Rakkauslaulu, kiva kerto "Poliisilla on auto, se ruma auto on", kyseisen biisin nimi ei nyt yksilöidy mieleen, jotain venäläistä se kuitenkin oli. Välissä Vesku käänsi meille selkänsä ja lausahti: "happi loppuu ja hävettää..." ja sitten taas mentiin. Sitten tuli vielä Vartiotoimisto ja Fillarifiksari ja... no, Klamyt sai mut hienoisesti pettymään, mutta another place, another time!

  Sitten alkuillasta runsaana parveilleet n. 15-kesäset teinit hävis jonnekin, ikärakenne tuntui nimittäin selvästi kasvavan illan myötä. Ehkei häirikköfania sitten innosta vähän vanhemman sukupolven Ne Luumäet ja Pojat.

  Sitten miksauspöydän suojakaapu poistettiin ja siirryttiin venailemaan Poikia. Kohta poitsut astelivatkin lavalle ja sekoilivat hetken Manun kannujen kimpussa. Aika alussa lensi jo Känni seis ilmoille, ja tässä vaiheessa pistin iloiten merkille Miikan hyvän äänen, joka erottui edukseen illan muusta annista. Seuraavat biisit oli Tyttö ja Paha iski, vanhoja tuttuja älpyltä, ja komeestihan ne irtosi. Seurasi vielä tuttuja biisejä, kunnes lavalle asteli Niitä Neluupojatsurf-visiitin ajaksi. Kuultiin Partaradikaali, kuinkas muuten, ja Ne poistuivat lavalta odottelemaan vuoroaan.

  Levyttämättömistä piiseistä kuultiin ainakin kiva Herra Postimies, muita ei enää muistu mieleen. Pojat teki nautittavan keikan, josta Niiden oli hyvä jatkaa.

  Ne Luumäet alotti Niinkuin ennenkin ja keikka kolisi vanhaan malliin hamaan päätökseensä asti. Laki ja järjestys -älpeen lisäksi kuultiin Se on Sheena, Teinimutantti..., Tappajatomaattien hyökkäys ja jopa legendaarinen Hiekkaa Hietarannan. Lavalla vibasi ties mitä efektejä ylikasvaneista Bostik-tuubeista ja pesismailoista lukuisiin Poika-, Häirikkö- ja Klamydia-taustalaulajiin. Fiilis oli pirteä sekä lavalla että nurkissa ja niinhän sen pitääkin olla. Bändit soittaa, jengi bailaa minkä jaksaa eikä kenenkään tarvii olla cool. Jee!

  Yöllä sitten oli turvallinen mieli, sillä eihän taivas voi pudota näin kivojen ihmisten niskaan. Luulenpa, että maailmankaikkeuden alkuhiukkanen oli "ramopop"-riffi.

© Tiina, Tepis
With kind and very special arrangement to M!ka and www.ramopunk.com

 

Kävijälaskuri