www.ramopunk.com 

Unicorn

Takaisin Unicorn etusivulle

UNICORN 2
- Get your kicks with an unicorn - 1991 - toka numero - 5 mk -
Unicorn 2, Loppukesä '91
Painettu 10.10.91
2. PAINOS
© Tiina, Tepis
With kind and very special arrangement to M!ka and www.ramopunk.com

 


UNICORN 2, sivut 15-16

PIENET & PYÖREÄT

BILL HALEY & HIS COMETS: Rock'n'roll stage show part 3 (BME 9280)

  Ajankohtaislehtenne tässä... Tämä EP on monen vuosikymmenen takaa, mutta millainen EP! Homma polkaistaan käyntiin Ralph Jonesin Hey Then, There Now:lla, jota seuraa Frank Beecherin Goofin' Around ja olo on ihan pogopogo, tämähän vibailee symppiksesti. Horjuu kivasti, hyvä valinta herkkiin hetkiin...

  Sitten Hot Dog Buddy Buddy ja Tonight's The Night, jotka viattomuudellaan varmistaa tämän sinkun taivaspaikan Levyhyllyni historiaosastossa.

  Hienot laulut ja kuorot ja tunnelma, siitä pointsit. Jos oisin syntynyt aikoja sitten tää olisi NEEDLES & PINS ja I WANNA BE YOUR BOYFRIEND ja se on paljon sanottu se!

  TH


LUONTERI SURF: Jään päältä pois

  Kevät on ehdottomasti vuoden kivointa aikaa ja on hauskaa saada se vaivattomasti kotiinsa, vaikka keskellä talvea asettamalla levylautaselle Luonteri-sinkula.

  KAIKKI piisit on hienoja. Pikkutyttönä kun kuuntelin SIGiä tutustuin Viipuri-popin esi-isään ja Luonteri Surffin 1.40 pitkä vastine sille ON parempi.

  EHDOTTOMASTI hintansa arvonen.

  Niin ja kansi on PARAS.

  TH


ELVIS PRESLEY: His latest flame / Little sister

  Elvis on kuollut, mutta tämä sinkku pyörii edelleen. Marie's the name his latest flame on Doc Pomus:n ja Mort Shumanin käsialaa ja Elvari tulkitsee OK. Piano on hieno, tulee mieleen Kalle Grotenfeltin sormityöskentely. Elvis goes Luonteri Surf, hehheh... (hehheh... lat.) ei kun ihan hauska piisi, vaikkakin rumpuja taitaa lomittaa maitotölkkikasa. Little sister on klassikko, sen minäkin tiedän vaikken niin hurjasti rootseja tapaa kaivella. Kivasti kuoro mörisee ja hra Presley livauttaa "And then you RUN..." Kovin on kiltti single, osaahan Elvis olla tuhmakin, osaahan...?

  TH


V.T.H.: Tauno suuri -ep

  Terveiltä nuorukaisilta kuulostavat... nopsaa HC:tä, ei oikeen laulu iske paitti joissain kuoroissa. Kohokohta (?...lat.) on "Tauno turve", joka tapailee Klamydia-vaikutteita. 8 piisiä!

  TH


WANNA-BEES: Stand up / Mainstream

  Mihin on Wanna-beessit kadottaneet vielä On a vacation / Call me...-sinkun kansisssa rehottaneen hyvän fiiliksen? Kannet on TYLSÄT. Livenä ei ole kertaakaan pettänyt, mutta ei tämä kovin kummoinen single Wanna-Beessiltä ole. Tahtoo So what... That's it... Hey what's your price? -pogoilua. Ehkä vielä joskus voisin ostaa ja kuunnella...

  TH


KLAMYDIA: Hihhulit tuloo

  Kaikki piisit on hyviä ja kivoja.

  Latomeren sanat saivat minut muistamaan kuinka kerran kävin Vaasassa mummin ja vaarin luona tulva-aikaan, fiilikset oli kyllä melko lohduttomat kun käytiin niitä tulva-alueita pällistelemässä.

  Löytyypä täältä 1 Veskun missilopetuskin. Ne sitten jaksaa naurattaa!

  TH


KLAMYDIA: Säynäväynäviä

  Minusta tämä on hieno Ep. KLAMYDIA on sellainen pändi jollaisia ei tosiaankaan ole liikaa, ja minä ainakaan en ole yhtään kyllästynyt mihinkään klamy-tuotteeseen jonka omistan.

  VIIDAKKOLAULU ja NYKYAJAN NUORISO ovat hauskoja - varhaisteineille virnuillaan ilolla ja Viidakkolaulu on aika tyypillinen Klamy-ralli jonka sanat kuulostaisi huippukorneilta esim. Miljoonasateen hoilaamina, mutta onneksi niitä säestää Vaasan poikien ryhdikäs remellys.

  I STILL LOVE YOU on looginen jatke AI LAW YUU:lle, muttei täysin turha sellainen, sillä Ai law yuu:n laalaalaa- ja heh-heh-rallattelut jaksaa vieläkin viihdyttää varje gång. Siksipä tätäkin jaksaa kuunnella, mutta ai law yuu on parempi.

  No lopetuskappale MÄ LÄHEN HIMAAN onkin sitten kevyt klassikko. Intissä on tylsää mutta kun sen voi sanoa niinkin kivasti kuin nää sen tekevät - hieno piisi!

  Sitäpaitsi Klamy-schlaagerit on ensiluokkaisia rallatteluja pitkille junamatkoille, piisi vaihtuu huomaamatta ja mielenvirkeys säilyy.

  KESÄN 91 EP ohi HIHHULIT TULOO:n. Näin kävi.

  TH


HÄIRIKÖT: Järkeäkonnitus

  Kun sain lätyn eka kerran käteeni ei riemulla ollut rajoja oivaltaessani, ettei me olla ainoita, jotka saantaa känöjä.

  Kaikki pyörylän piisit on varsin hyviä etenkin Kesärenkaat, Mä en haluu sua aina venttaa, Sua kaipaan, En olis halunnu, Kitaristi ja Honkanummen hautausmaa.

  Ko ryhmää on varsin usein syytetty Ne Luumäet -nimisen ryhmän kopioinnista. Minusta Ramo-pändejä ei ole koskaan liikaa. Ja sitäpaitsi kuka kopioi ketä? Eikö kyseisen Ne Luumäet -yhtyeen alkutaival tuonut mieliin väistämäti Ramoneksen? (Eikä kukaan valittanu...) Kuinka siis Ne Luumäet voisi olla niin ainutkertasta, ettei Niitä saisi kopioida? Luulenpa, että maailma on sitä parempi, mitä enemmän on Ramones-, Ne Luumäet-, Pojat-, Luonteri Surf-, Klamydia-, jne kopioita. (Ja miksei Häiriköt-kopioitakin.) Tyttöystäviä ei kyllä tarvis tappaa niin tiheeseen tahtiin. Tässä alkaa pelottaa oman pään puolesta. Ihan oikeesti.

  TH


ARVOSTELUKOODIT:
  Tiina Harkki.........TH
  Terhi Hallantie......TH


© Tiina, Tepis
With kind and very special arrangement to M!ka and www.ramopunk.com