www.ramopunk.com 

Unicorn

Takaisin Unicorn etusivulle

UNICORN 3
• RAMONIAANINEN ROCK- JA SARJAKUVALEHTI • 3. NRO • 1991 JOULU • 5 MK •
Unicorn 3, talvi '91
Painettu...: 020192
1. Painos...
© Tiina & Tepa
With kind and very special arrangement to M!ka and www.ramopunk.com

 


UNICORN 3, sivut 18-19

äLPeet


GOD'S LONELY MEN:
ALL THIS AND MORE
HILJ. (hiki 008)

  HERKKÄ POPPILEVY PIMEISIIN SYYSILTOIHIN
  [...]

Tepa


NE LUUMÄET:
PAHAT JA RUMAT
POKO (pälp 125)

  Pahat ja Rumat on kaikkien edellisten Luumäki-levyjen henkien yhdistelmä. Ykköseen viittaavat suorat Ramones-kiitokset (Onnellinen perhe ja Anna anna shokkihoitoo), joista jo yhdessä vaiheessa pyrittiin eroon. Kakkoseen Verta ja Luita -levyyn yhteyksiä vetävät "serkuskappaleet", mm. Tyttöystävä & Teksasin MPK Oi Ei:neen, Sheenat, Niksulaan & Pakkopaitaa...

  No, kolmonen sitten, Laki ja Järjestys on soundillisine ja tuotannollisine pointteineen lähellä tätä uutukaista.

  Miltä sitten kolmen ekan Luumäki-levyn synteesi kuulostaa? Hyvältä, hauskalta, vapautuneelta... turvalliselta... ja suositeltavalta!

  Piiseistä kovimmin kolahtivat Kuka vei flipperin, Matkiksen tylsyydessään pilkkaama Älä piipitä, Onnellinen perhe, Kadunlakaisija ja Sheena se taas on.

  Detaljeista pitää mainita tyylikäs riimitys "Same player shoots again, nyt mä ihmettelen vain...", Onnellisen perheen "keksissä on torakoita..."-loppu, "HÄ?" & "Möö":t Multa pöllittiin fillari:ssa, "uaa":t, Peten basso Älä piipitä:ssä, Hekon skitta ja Joeyn laulu Sheena se taas on:issa ja Kaiden rummut Kadunlakaisijassa ja......... ja..... ja........ ja..... ja...... ja.....!

Tiina


HITMEN 3:
PERFECT COPY
STUPIDO (

  [...]
  Perfect Copy on oikein mukava mini-LP...
  [...]

Joku


RAMONES:
LOCO LIVE
(CCD 1901) CHRYSALIS

  Loco Live on hyvä Lp ja huono Ramo-Lp.

  Mikä on Brieg Bop? En tiennytkään, että puolet Teenage Lobotomysta koostuu yeah, yeah -ulinoista...

  Yleinen linja on se, että vanhat, It's Alivella olleet piisit soitetaan huonosti ja uudemmat, esim. Halfway to sanityn ja Brain drainin piisit paremmin. Poikkeuksiakin on, huonosti toimiva Pet sematary ja hyvä Wart hog esimerkiksi.

  Levy on teennäinen. Joeyn "Good to be here in Barcelona" on 106 kertaa kuivempi ja rutiininomaisempi kuin 12 vuoden takainen "Good to be here in England".

  Pahaltahan se tuntuu haukkua Ramoja, mutta tekisivät uuden studiolevyn eivätkä pilaisi vanhoja lukemattomia kertoja versioituja piisejä. Studiossa Joeykin voisi levätä 2 viikkoa piisien välillä niin ehkä laulu kulkisi paremmin.

  Anyway, Heko Luumäkeä siteerataksemme: "Miehet tekee mitä tekee, ja me juostaan aina heti levykauppaan." Niinhän se on.

  On tätäkin lukuisia kertoja kuunneltu.

T & T


KLAMYDIA:
LOS CELIBATOS
(TWIN 7) STUPIDO

  Älpeellä tulvineet virne ja itsensä nolaamisen ja muiden pilkkaamisen riemu puuttuvat Los Celibatosilta ja se on paha juttu. Levyltä ei löydy yhtään hihitystä, kikatusta, hekotusta... Ei edes yhtään missilopetusta!!

  Monissa Los Celibatosin piiseissä on hyviä aineksia, mutta aina mättää joku osio. Minusta olisi kannattanut tehdä vähemmän, mutta parempia piisejä ja Vesan olisi ehdottomasti pitänyt hoitaa laulupuoli kokonaan.

  Levyn parhaat piisit on Takapihojen rocktähdet ja Vanha holvikirkko, joka olisi ehkä kannattanut tehdä joulusinglenä. Kikassa Vesa laulaa tosi hyvin, mutta kun tyttöparasta lauletaan niin rumasti. Puhallettava ja kuminen on ainoa nainen/tyttö, josta lauletaan Los Celibatosilla kauniisti ja hellyydellä. Levyn aloituskappale Harri saa hauskuuspisteet. Siinä voisi ajatella jopa olevan sitä virnettä! Töihin armeijaan on Älpeeltä tutun Vartiotoimistoon-kappaleen toisinto, mutta siinäkin on kieltämättä yksi hauska rivi: "...korvies väliin tuli kuolio...", sehän on aika yleinen vamma nykyään.

  Monet piisit Los Celibatosilla ovat ihan hyviä ja aika hauskoja, mutta ei sen kummempaa. Vaikka God's Lonely Men onkin hyvä synkkänä, Klamydian minä haluan mieluummin hauskana.

Tepa


WANNA-BEES:
VEGETABLE HOUSE TIME
GAGA (GOODCD 19)

  [...]
  Ei tämä silti huono ole... sisäteksteissäkin siteerataan Ramoja!!
  [...]


© Tiina & Tepa
With kind and very special arrangement to M!ka and www.ramopunk.com