www.ramopunk.com 

Unicorn

Takaisin Unicorn etusivulle

UNICORN 4
• RAMONIAANINEN ROCK- JA SARJAKUVALEHTI • 4. NRO • SYKSY 92 • 10 MK •
Unicorn 4, syksy 92
1. PAINOS, 31.8.92.
© Tiina & Tepa
With kind and very special arrangement to M!ka and www.ramopunk.com

 


UNICORN 4, sivut 18-19

äLPeet


Arvostelumerkkikieli:
¤ ...... progepeikko
* ... loistotähtönen
£ ...... menotennari
ô ...... hituritippa
@ ..... vessanpönttö


NIRVANA: SLIVER,
silver shadow CD9106
NIRVANA: SEVENTH HEAVEN,
kts 041

  [...]
  Maukas kakku.

* * * ô £ Tiina


JALLA JALLA:
CRUMELUR
, Hill 010

  Parin vuoden takaisen debyyttinsä jälkeen olen niputtanut Jallat mm. Nirvanan, Hearthillin ja Sonic Youthin kanssa sekalaiseen lyhteeseen, jonka ainoa yhteinen tekijä on kitarasoolot, joista huolimatta pidän ko. yhtyeistä.

  Crumelur on tasalaatuisempi kuin ykköslevy, ehkä parempikin. Yhteistä on loistokkaat slovarit Waiting for my girl ja Between us. Muita maininnan arvoisia ovat hilpeä singalong Call of the desert, pop-pala Dropout Beat ja ehkäpä mystinen Milkyway Blueskin.

  Miinusta ajoittain tökkivästä enklannista - muuten hyvä levy, ja livenähän nämä ovat parhaimmillaan. Ja klisee lopussa on aina hyväksi arvostelulle.

* * ô Tiina


KLAMYDIA:
PÄÄ KIINNI PAINAJAINEN
, kråcd1
Kråklund records

  Enpä olisi uskonut, että vanha kunnon Klamydia tekee näin pian näin Loistavan levyn! Pää kiinni painajainen on lähes yhtä hyvä kuin legendaarinen Älpee. Pää kiinni painajaiselta sitä paitsi puuttuvat suuremmat flopit, joita Älpeelläkin oli pari.

  Pää kiinni painajaisen parhaat piisit ovat Körttiseuroissa, Hani do you can, Suu puhtaaksi jne, jne... Eihän tämä tietenkään täydellinen ole, kun kansikin on ruma kuin petolinnun perse.

* * £ £ £ Tepa


POJAT: IRTI
Pokocd 84

  Poikien ykköslevy oli niin ykkönen, että odotimme Irtiä kauhulla, emmekä näköjään suotta. Irti ei missään tapauksessa koskaan yllä 1:n tasolle, valitettavasti. Ensinnäkin kansi on niin ruma, ettei Irtiä kehtaa hypistellä levykaupassa, ja mikä korneinta, se kuvastaa lapsen kengistä ulos kasvua (!).

  Parhaiten Irtillä onnistuu Jussi, joka on tehnyt levyn parhaat hitit Naftaliiniin ja Elokuviin, eikä sovi jättää mainitsematta sitä, että tällä levyllä Jussi todella laulaa ja vieläpä hyvin!

  Miikan tekemät piisit ovat pääosin keskinkertaisia, mutta täysien floppien ohella Miika on onnistunut tekemään jopa muutaman loistavan piisin, esim. Olisi kai pitänyt ja Sehän on Minna.

  Pahiten Pojissa kuitenkin häiritsee linjattomuus: Ensiksi vohkitaan Luukkosilta ja Luontereilta aiheet ja piisit ja sitten mennään tekemään progesanat Hankeen seisomaan -kappaleeseen. Missä on Poikien selkäranka?

  No eipä silti, kyllä minäkin Poikia mieluummin kuuntelen kuin Miljoonasadetta.

* * £ Tepa


MEANIES: COME'N'SEE
Augogo, ANDA 138

  [...]
  Kaunista, kaunista.

* * * £ ¤ Tiina


LUONTERI SURF:
ÄLÄ ANNA PERIKSI

Ayshire

  Pojat muuttavat suuntaa kohti Popedaa, mutta Luonteri Surf pysyy Luonteri Surfina. Luontereista on moneksi nimittäin. Huvipuistoon on lähes täydellinen menopiisi kun taas Maitoauto ja Anteeksi edes nyt oikeuttavat kahteen (2) hituritippaan.

  Kaikki järjestyy -kappale on totisinta totta. Kuka kestää inisevää kermatyttöä, jonka avaimet on hukassa lauantaina kello 15.00 tai onnellisen perheen vesaa, joka pienenkin pulman edessä tuhisee, että "Tulee sotkua..."?

* * ô ô £ Tepa


HÄIRIKÖT:
ISKEE KUIN MILJOONA VOLTTIA

Sonic 8

  Iskee kuin miljoona volttia -levyllään Häiriköt tuskin yllättivät ketään, eikä sekään varmaan yllättänyt ketään, eikä tämä arvostelukaan liene yllätys kenellekään. Eepeittettyjen viisujen uudelleenpurkitus herättää pelon siitä, että levy on kokoonraavittu, ja muistuttaa mieliimme taannoisen spinnukeikan, jossa Erkko auliisti kääri vaivaiset pennosemme liiveihinsä.

  Levyn linja on yhtenäinen ja sanat hyvät. Hyvä levy. Ja vielä pilkkaavat Luumäki-kopioinnista, Luukkosethan ovat hauskoja heppuja.

£ £ £ * Tepa & Tiina© Tiina & Tepa
With kind and very special arrangement to M!ka and www.ramopunk.com