Punkmuseon suuri Tarinakilpailu käynnistyy

Punkmuseo julistaa tarinakilpailun avatuksi! Kerro sanoin ja/tai kuvin kokemuksesi alla mainituista aiheista ja nimenomaan siten, että kokemukseen liittyy punk. Punkkarina oleminen, näkyminen tai sen löytäminen.

Tarinakilpailun aihealueet:

 • Kytät on natsisikoja – kokemuksia esi- tai virkavallan kanssa, oli se sitten ope, skoude, järkkäri, virkahenkilö tai merenkulkutarkastaja. Jouduitko putkaan? Oliko opo oiva ja tsemppasi sinua?
 • Mutsi ei tajuu – suku vielä vähemmän. Tekikö keesi sinusta sukusi mustan lampaan, tai jatkuvan Mee nyt vihdoinkin parturiin -kehotusten kohteen? Vai huomasiko kukaan mitään?
 • Päivä jona pääni räjähti – minä ja punk, rakkautta ensikuulemalla, ehkä näkemälläkin. Miten otimme ensimmäiset askeleet yhdessä.


Voit kertoa oman tarinasi ja kokemuksesi halutussa muodossa tekstinä. Koska tarina voi olla myös kuvallinen, sarjakuvat tai muut piirrokset ovat enemmän kuin sallittuja, toivottuja suorastaan. Ei kuitenkaan valokuvat, sillä tämä on tarinakilpailu, ei valokuvakilpailu.

Kilpailu on avoin kaikille, tyyli on vapaa. Punkmuseo valitsee tarinoista parhaat, jotka palkitaan kunniakirjalla ja tavarapalkinnoilla. Muiden osallistujien kesken arvotaan pienä palkintoja. Todennäköisesti nämä palkinnot ovat t-paitoja, kasseja tahi toimintaamme tukemaan lahjoitettuja äänitteitä tai muuta sellaista sälää.

Tavoitteena on julkaista kaikki osallistuvat tarinat kirjana, toivon mukaan vieläpä ilmaiseksi jaeltavana.

Ohjeet ja säännöt

 1. Tarinakilpailussa on kolme (3) aihealuetta: Kytät on natsisikoja, Mutsi ei tajuu ja Päivä jona pääni räjähti.
 2. Maksimipituus tuhat (1000) sanaa kirjallisissa tuotoksissa, kuvallisissa kaksi B5-kokoista (tai A4, jos beet aiheuttaa päänvaivaa) sivua. Nämä siis per tarina.
 3. Deadline. 31.12.2023
 4. Tyyli on vapaa
 5. Kilpailu avoin kaikille ja kilpailuun voi osallistua useammallakin tarinalla.
 6. Raati. Raatiin valittiin yhdistyksen sivistyneistä jäsenistä yksi taiteilija ja kaksi opea, joilla sattui olemaan lisäksi sama etunimi. Vai oliko se valintakriteeri? Arvovaltaisen raadin muodostavat Pirjetta Brander sekä Ari Enqvist ja Ari Lahti. Koitas arvata, kuka on taiteilija ja ketkä ovat opettajia.
 7. Palkinnot. Punkmuseo lahjoittaa parhaimmiksi katsomilleen kunniakirjan lisäksi jotain kivaa ja arpoo kaikkien osallistujien kesken jotain kivaa myös, esinepalkintoja siis.
 8. Kaikki tarinat tullaan arkistoimaan Punkmuseon yleiseen julkiseen arkistoon.
 9. Punkmuseolla on täysi julkaisuoikeus teksteihin eri muodoissa omassa toiminnassaan. Mikäli tarinoita tullaan julkaisemaan painetussa muodossa, tarinankertoja tulee saamaan ilmaiseksi painotuotteen, missä tarinat on julkaistu. Painotuotteen toimituskulut voidaan veloittaa tarpeen vaatiessa.
 10. Liitä yhteystietosi tekstin loppuun. Halutessasi osallistua nimimerkillä (mitä käytetään mahdollisten julkaisujen yhteydessä), kirjoita se yhteystietojen yhteyteen ensimmäiseksi omalle rivilleen.

Lähetä tarinasi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen punk@punkmuseo.fi. Laita sähköpostiviestin aiheeksi “Tarinakilpailu”. Lähetä jokainen tarina omana viestinään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *