Punkmuseoon punkkaamaan?!

Punkmuseo tarvitsee lisää arkistopunkkareita osa-aika-töihin, ihan palkalliseen sellaiseen. Työtehtäviin kuuluisi arkistoitavien materiaalien järjestelyä, digitointia ja itse arkistointia sekä näyttelytoimintaan osallistumista. Toivottavasti lähitulevaisuudessa myös itse fyysisen Punkmuseon toiminnan pyörittämistä. Tuossa ne päätehtävät, mutta koska toiminta muuttuu koko ajan, saattaa ilmetä uusia juttuja, joihin pitää tarttua ja tehdä. Mielenkiintoista duunia luvassa, joka tapauksessa, hienosti sanottuna aitiopaikalla vaikka varsinaisesti kylläkin Tulppiksella Helsingin Roihupellossa.

Mitäs me sitten työntekijöiltämme vaadimme? Ns. hyvä tyyppi on se perusjuttu (tämä sisältää myös asenteen) kuten myös perus-atk-taidot sekä suomenkielisyys, koska arkistoinnissa kun nyt vaan tässä vaiheessa pitää tuo tämän maan ykköskieli olla hallussa. Tässä vaiheessa yksi tärkeimmistä vaatimuksista on se, että työpaikkaa hakeva on ollut vähintään kaksi (2) vuotta työttömänä ja tulee saamaan positiivisen päätöksen TE-palveluilta työllistämistuesta (tsekataan tämä sitten yhdessä). Ai niin, etätyö ei ole mahdollista, sillä fyysiset arkistoitavat jutut eivät muutu etäkäsiteltäviksi biteiksi ennen järjestelyä ja digitointia eikä näyttelytoimintaa oikein voi sähköpostin välityksellä toteuttaa.

Miksi palkkatuettua duunia? Punkmuseolla on vasta yksi kokonainen toimintavuosi (tilikausi) takana ja vasta nyt tulee mahdollisuus lähteä hakemaan toiminta- yms. avustuksia, jotka voisivat mahdollistaa vapaamman rekrytoinnin, mikäli riittävän suuria tukia myönnettäisiin. Mikäli näitä saataisiin, tulisivat ne käyttöön aikaisintaan ensi vuonna. Jäsenmaksuilla ei ketään palkkailla, ne kattavat kutakuinkin vuokrat ja muut tiloihin liittyvät kulut. TE-palveluiden palkkatuki mahdollistaa oikealla palkalla palkkaamisen, vaikka joitain rajoituksia onkin, ja parhaimmillaan saadaan katkaistua jo pidempään työttömänä olleen työttömyysputki.

Työaika olisi 65% kuukausityöajasta (koska tähän työaikaan asti on mahdollista saada täysi palkkatuki) eli runsas kolme päivää per viikko (hyvä muistaa, että kuukauden lopuista päivistä, työttömyyspäivistä, Kela maksaa päivärahaa ja mikäli hakija kuuluisi/liittyisi kassaan/liittoon, niin 35:n viikon jälkeen sitä (olisi tällöin Kelaa suurempi) maksaisi kassa). Välillä joutuisi tekemään iltaisin ja/tai viikonloppuisin duunia. Työsopimus tehtäisiin vuodeksi ja kuuden kuukauden koeajalla. Noudatamme yksityisen museoalan työehtosopimusta (TES) ja kuukausipalkka 65%:n työajalta olisi 1261,-/kk.

Tällä hetkellä Punkmuseossa on kolme (3) palkkatuettua arkistopunkkari ja heillä tuo vuoden aika on tulossa täyteen nyt keväällä ja kesällä. Mieluusti heidät oltaisiin pidetty, mutta kun laki ei mahdollista sitä palkkatuen suhteen eikä valitettavasti vielä nuo toimintatuet virtaa kuin keväiset iloisesti solisevat joet. He ovat käytännössä luoneet tavat ja menetelmät, miten arkistointia sekä näyttelytoimintaa pyöritetään ja muutenkin vaikuttaneet hurjasti koko putiikin toimintaan. Itku lähes vuoden ilosta vaikka ei itku auta markkinoil.. -ttu, mitä tekstiä tässä nyt tulee.. siis, nyt halutaan lisää ja uusia arkistopunkkareita, joten laita tietoja itsestäsi tulemaan osoitteeseen punk@punkmuseo.fi.

Tuu ny meille punkkaamaan!

2 ajatusta aiheesta “Punkmuseoon punkkaamaan?!”

  1. Nyt on hyvä meininki t tomppa ps. on ollu koko ajan hakisin teille töihin muta olen niin kädetön näitten koneitten kans mutta voin tulla vaikka siivoojaks.

    1. Niin kuule mekin ollaan, kädettömiä siis (ei nyt ihan kirjaimellisesti, noin niin kuin fyysisesti..), joten älä epäröi vaan laita infoa tulemaan! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *