www.ramopunk.com

Vandaalit-etusivulle

 

Kaupallista paskaa 

Ramopunk.comin ennakkokuuntelussa

(Julkaistu 5.9.11)

Share |

Kaupallista paskaa

Ramopunk-uutisten artikkeleita Vandaalien Kaupallista paskaa -levystä ja siitä lohkaistuista Karvoja korvissa ja Kaaokseen -singleistä.

Ramopunk-uutiset 31.3.11:

Vandaalit levyn tekoon

Vandaalit aloitti uuden albumin äänitykset 30. maaliskuuta. Äänitykset tehdään StudioPop-studiossa Helsingin Pasilassa MTV3:n tiloissa. Levyn äänittäjänä toimii Jorma "Hämis" Hämäläinen.  Hämis oli mukana hääräilemässä jo Lahden Microvox-studiossa Vandaalit teki esikoisalbumiaan Namuja lapsille reilut 30 vuotta sitten, kertoo Häkli

Levyt tuottajana toimii mm. Sielun Veljien kitaristina tunnettu Jukka Orma ja julkaisijana on Hyena Records, joka on Ile Vainion AXR-yhtiön rockiin erikoistunut alamerkki.

 Äänitykset ja miksaus jatkuvat huhtikuun ajan ja levy ilmestyy kesällä. Häkli arvelee, että alkupaloiksi olisi ehkä tulossa pari singleä ja myös videon teko on suunnitteilla.

Vandaalit ovat jo ehtineet esittää uusia biisejä livenäkin ja uusi materiaali on saanut Häklin mukaan saanut yleisöltä innostuneen vastaanoton.

Ramopunk-uutiset 20.5.11:

Vandaaleilta single kesäkuussa

Hyena Records julkaisee 8. kesäkuuta Vandaalien Karvoja korvissa --singlen. Kappaleen on säveltänyt Klide ja sanoittanut Häkli. "

"Karvoja korvissa on Vandaalien biisiksi varmasti monien mielestä yllättävänkin popmainen. Meitä ei hävetä näyttää välillä vähän keveämpää puolta itsestämme", kertoo Häkli tulvasta single-biisistä, "Isot miehet saavat tehdä omin lupineen mitä lystäävät. Teemaltaan biisi kertoo iän mukanaan tuomista mietteistä, surkuttelematta ja ylpeänä koetuista vuosista. Huumoriakaan ei puutu.Se on koko lailla täydellinen radiohitti. Levypomomme Ile Vainio teki lopullisen valinnan singleksi, koska itsellämme oli jonkin verran vaikeuksia valita usean kovan biisin välillä."

Toinen single tulossa kesällä

Keskelle kesää, ennen albumin ilmestymistä on tulossa vielä toinenkin single, joka Häklin mukaan puolestaan eroaa selkeästi ensimmäisestä singlebiisistä.

Uusi albumi syksyllä

Vandaalien tulevan Paluu -Pitkäsoiton julkaisuajankohdaksi on aikaisemmin mainitun kesän sijaan tarkentunut syksy 2011. Koko albumi on jo purkissa ja miksattuna. "Sen aika esittäytyä on vasta syksymmällä. Antaa ihmisten käyttää lomarahansa lomailuun, ja tuhlatkoon vasta myöhemmin Vandaalien albumiin", perustelee Häkli albumin julkaisuajankohtaa. 

Tulevasta Paluu-levystä ja sen tekoon vaikuttaneista ihmisistä Häkli kertoo näin: 

"Albumin tuottajana toimi Jukka Orma, joka oli meille korvaamaton apu, tuki ja inspiraatio. Jukka Van Dahlin musiikillinen osaaminen, innostus ja näkemys sekä silkka kaistapäisyys sai meidät ylittämään itsemme monella osa-alueella. Suurkiitokset kuluvat myös äänittäjä Jorma Hämis Hämäläiselle, vanhalle kuomalle, joka kesti Vandaaleja studiossaan MTV3:n nurkissa ja oli ajoittain jopa innoissaan. Uskon, että jengi todella hämmästyy levyn kuullessaan. Levy ei myöskään ole ylituotettu, vaan siinä on kosolti rosoa ja runttausta, mutta mukana on yllättäviäkin uusia sävyjä. Ei saa jäädä tuleen makaamaan. Nyt keräämme itseämme studiosession jäljiltä ja valmistaudumme jatkamaan keikkailua uuden ohjelmiston kanssa täynnä ikinuoruuden intoa."

Ramopunk-uutiset 7.6.11:

Vandaalien Karvoja korvissa julkaistaan 8.6.

Vandaalien Karvoja korvissa -single julkaistaan 8. kesäkuuta. Levyä voi tilailla suoraan Vesa Häkliltä osoitteesta vesa.hakli(at)gmail.com. Biisistä on tehty myös video, joka on nähtävissä mm. Youtubessa. Videon on ohjannut Rikoslaki-yhtyettä  lähellä oleva Petja Narmala, jonka ansiolistalta löytyy mm. Hybrid Childrenin ja Valse Tristen videoita.

Ramopunk-uutiset 28.7.11:

Vandaaleilta Kaupallista paskaa syyskuussa

Vandaalien uusi albumi Kaupallista paskaa ilmestyy 7. syyskuuta. Levyn on tuottanut Jukka Orma ja sen julkaisee Hyena Records.

Kaaokseen single

Ennen julkaisua albumilta lohkaistaan Karvoja korvissa -singlen perään vielä toinenkin sinkku,  lähiviikkoina julkaistava Kaaokseen. Biisi on Piitsin ja Häklin käsialaa ja Häkli kuvailee sitä "kovaa rynkyttäväksi rock-biisiksi". Kaaokseen -biisistä on kuvattu myös video, joka tulee kansan nähtäväksi singlen julkaisun yhteydessä.

"Tästä se taas alkaa"

Levynjulkaisukeikka 9. syyskuuta

"Tästä se taas alkaa", toteaa Häkli. Uuden levyn myötä Vandaalit aktivoituvat myös keikoille. Syksyn ensimmäiset keikat ovat levynjulkaisukeikka 9. syyskuuta Sture 21:ssä Helsingissä ja 10. syyskuuta Hyvinkään Check Innissä. Keikoille voi Vandaaleja värvätä ottamalla yhteyttä Vesa Häkliin osoitteessa vesa.hakli(at)gmail.com.

Ramopunk-uutiset 3.9.11:

Vandaalien Kaupallista paskaa julkaistaan 7.9.

Vandaalien Kaupallista paskaa -levy julkaistaan 7. syyskuuta ja levyn julkaisukeikka on 9.9. Sture 21:ssä Helsingissä.  Levy on ennakkomyynnissä Vandaalien kotisivuilla täällä.

Vandaalit videoita Youtubessa

Youtubesta löytyy 5. syyskuuta julkaistu Vandaalien Kaaokseen -biisin video. Käykääpä vilkaisemassa täältä. Videon on tehnyt Petja Narmala, jonka käsialaa on myös aikaisemmin julkaistu Vandaalien Karvoja korvissa -video, joka löytyy myös Youtubesta.

Ramopunk-uutiset 5.9.11:

Kaupallista paskaa 

Ramopunk.comin ennakkokuuntelussa

Jostain syystä huomasin olevani tekemässä jonkin sortin levyarvostelua tai analyysiä Vandaalien Kaupallista paskaa -levystä, vaikka tämmöinen tyhmä punkkari ei osaa musiikkia analysoida. Onneksi sain mukaan pari osaavampaa kaveria, Hartzan ja Jeken, joilta tuntuu löytyvät jotain oikeata näkemystä yli meikäläisen fiilispohjaisen kommentoinnin. No, joka tapauksessa, Ramopunk.com sai Vandaalien Kaupallista paskaa levyn ennakkokuunteluun ja tässä nyt sitten kolmen hengen raadin kommentit biisi biisiltä ja loppuun vielä yhteenvedot. Käykääpä lukemassa Vandaalit-osiosta täältä.

- M!ka-

Ramopunk-uutiset 24.10.11:

Haastattelussa Vesa Häkli

Tämä haastis piti tehdä alunperin Vandaalien Kaupallista paskaa -levyn ennakkokuuntelun jälkeen Hartzan ja Jeken kanssa kimpassa. Levyn kimppa kuuntelu synnyttikin sitten sellaisen levynkommentointi-projektin, että Häklin haastattelun tekeminen jäi vähäksi aikaa taka-alalle. Mutta saatiinpa lopulta tämäkin homma valmiiksi. Tähän haastiksen taustalla on siis sama kolmikko, kun tuossa levyn analysoinnissa Hartza, Jeke & M!ka. Käykääpä lukaisemassa haastattelu täältä.

 

Kävijälaskuri