www.ramopunk.com

M!ka's Privat Affairs

Ramopunk.com   M!nä  Mun levyt   Suosikkileffani   Johdatus texmexicon-kieleen   Ripa ruostuu   www.korkkarisaksaa.com   

Elämä on Punk   Havana Bananas punk zine  Punk Kuopio   Miekkailun privat affairs  www.savonmiekka.net

M!nä

"I am a guy who likes to rock and roll

I am just a guy who likes to get drunk

I am just a guy who likes to dress punk

Get my kicks an' live up my life"

(Ramones: Somebody Like Me)

Ai minäkö?

Tässä minun kai pitäisi esitellä itseni ...nimi oli M!ka Vesterinen. Olen syntynyt 1968 eli ikää on kasaantunut jokunen vuosi. Harrastan erityisesti musiikkia ja  miekkailua,  sekä siinä ohessa leffoja, sarjakuvia,  hyvää ruokaa, lukemista, historiaa, tietokonepelejä... mitä nyt sitten ehtii, arjen, miekkailun ja musiikin  lisäksi...

Angus Young

 Musiikkiharrastuksen näkyvimmät tuotokset ja kiinnostuksen kohteet ovat hyvin havaittavissa täällä:

   

MUSIIKKI on harrastuksistani tärkein miekkailun ohella. Nykyisin korvia miellyttää yhä enenevissä määrin erityisesti punk, joka on kai enempi elämäntapa kuin vain pelkkä musiikkiharrastus. Punkin oheen mahtuu tietty muutakin musiikkia, kuten vanha kunnon AC/DC taikka Bob Marley ...mutta levyhyllystä löytyy kyllä paljon muutakin. 

Erityisiä suosikkeja ovat mm. Ramones, Pojat, Häiriköt, Luonteri Surf, Ne Luumäet ja eräät muut ramopunk-bändit, Poliisivaltio, Ypö-Viis, The Clash,  Kakkahätä-77, Nazi Death Camp,  Kivesveto GoGo, Yleislakko, AC/DC, Hanoi Rocks ja  The Dogs D'Amour.. Jos kiinnostaa katsoa tarkemmin vilkaise "Mun levyt".

RAMOPUNK.COM on meikäläisen punk-puuhasteluista näkyvin osa. 2002 syntynyt pienimuotoiseksi ajateltu nettisivusto on vuosikymmenessä turvonnut yli 2500 sivua käsittäväksi bittimöykyksi ja Suomen laajimmaksi punkkia käsitteleväksi nettisivustoksi. 

Keväällä 2012 juhlittiin sivuston 10v-bileitä niin Tampereella kuin Kuopiossakin ja Woimasointu -levy-yhtiö julkaisi neljän Woimasointu & Ramopunk.com 10-vuotisjuhlalevyjen sarjan, jossa oli  neljä 7" -vinyyli-ep:tä, joiden kansista voi muodostaa yhden yhtenäisen levyn kannen Ramonesin Rocket to Russian-levyn piirrosten hengessä. Tuolloin heräsi hetkeksi Savon Sanomienkin kiinnostus, mitä undergroundissa tapahtuu 10v-teemasta syntyi lähes sivun artikkeli.

PUNK-TAPAHTUMIA on tullut järkkäiltyä vuodesta 2005 lähtien. Vuosina 2005-07 oli tekemässä Onni on Ramones -tapahtumia Kuopiossa, Äänekoskella, Jyväskylässä ja Mikkelissä. Se loppui minun osalta uupumiseen, koska samoille vuosille sattui "muilla rintamilla" vastaan erittäin pahoja vastoinkäymisiä. Käytännössä viimeisissä tammikuun 2007 "Onneissa" olin mukana enää sivussa nettihommissa, enkä päässyt edes tapahtumiin paikalle. 

2007 tuli järkättyä kolmipäiväiset Ramopunk.com 5v-bileet, kun oli ikään kuin pakkorako nuo synttärit järjestää ja ajatus oli, että siihen saa tapahtumapuuhastelut jäädä.

Vuotta myöhemmin huomasin sitten kuitenkin olevani järkkäämässä keikkatapahtumaa Kuopioon, ideana oli silloin saada lisää eloa kotikaupungin hiljaisiin punk-kuvioihin. Tapahtuma sai nimekseen Elämä on Punk. Niitä on sitten tullut järjestettyä useampiakin. Vuonna 2008 oli kolme, 2009 kaksi ja 2010 neljä tapahtumaa. Kymmenes Elämä on Punk oli Kuopiossa 16.4.2011. Muutama EoP:t on tullut järkättyä myös Tampereelle yleensä vähän isommassa mittakaavassa,, kolmen päivän Ramopunk.com 7v 2009 ja kaksipäiväiset ja  Havana Bananas-party, jossa juhlistettiin HB-lehden syntyä 2010 ja Ramopunk.com 10v -synttärit.

PUNK KUOPIO-projekti syntyi siitä, että oma kotikaupungin punk skene on lähellä sydäntä ja sitä kokoamaan olen väsäillyt mm. "Punk Kuopio" -nettisivun. Tämä projekti alkoi samoihin aikoihin ensimmäiset Elämä on Punkin kanssa, kun siinäkin oli mukana tuo Kuopio-visio. Ajatuksena viedä tietoa Kuopion skenestä eteenpäin omia kanaviani myöten ja yrittää vahvistaa paikallista yhteistyötä. Onneksi on Kuopiosta löytynyt paljonkin aktiivista porukkaa ja muutamassa vuodessa on skene vilkastunut merkittävästi. Siinä on ollut mukava olla mukana omalla panoksella. Yksi pieni virstapylväs oli Woimasoinnun vuoden 2011 lopulla julkaisema Punk Kuopio 7",  joka oli neljän kuopiolaisbändin ensilevytys ja herätti jopa Savon Sanomat huomaamaan Kuopion punk skenen.

HAVANA BANANAS tuli kuvioihin mukaan 2009 kun pelkkä nettisivujen pyörittely alkoi kyllästyttää  ja aloin julkaista nettiharrasteiden sivussa tätä perinteisellä leikkaa-liimaa-kopioi -tekniikalla tehtyä punk-lehteä. Lehti sisältää  lähinnä asiaa Suomen punk-kuviosta, sekä vähän vallankumous-sarkasmia ja muuta hönöilyä. Vuoden 2013 alkuun mennessä lehtiä on tullut julkaistua 9 numeroa, joista löytyy tietoa Havana Bananas-sivuilta täältä.

Tsekkiläisen miekkaseppä Pavel Mocin tekemä Viollet pitkämiekka. Puolentoista käden miekka oli oman aikakautensa Magnum 44. Tarpeeksi raskas panssaroitua vastustajaa vastaan. Tarpeeksi ulottuva, jotta kilpeä ei tarvita. Sopivan kokoinen siviiliaseeksi.

HISTORIALLINEN MIEKKAILU lähinnä italialaisen Fiore dei Liberin 1400-luvun alussa kirjoittamin opein on kasvanut musiikin rinnalle tärkeimmäksi harrastukseni. Ensimmäisen miekkani hommasin 2009 ja omin avuin yhden kaverin kanssa ihmeteltiin Guy Windsorin Fiore-kirjaa. Syksyllä 2010 saatiin kasaan muutaman hengen porukka Kuopio-Varkaus-akselilta ja päästiin  treenaamaan säännöllisesti kerran viikossa. Vuoden 2011 alussa perustettiin kuuden hengen ydinporukalla Savon Historiallisen Miekkailun Seura ry, ja järjestettiin kolmen kuukauden aikana kaksi alkeiskurssia ja niiden kautta lisää väkeä seuran toimintaan ja treenit sekä Kuopioon että Varkauteen.

Sittemmin on alkeiskursseja järjestelty ties miten monta ja päästy toteuttamaan muitakin miekkailuseminaareja. Vuoden 2013 alussa meillä oli koossa noin 30 hengen treeniporukka ja treenejä vuoden alusta lähtien jo neljä kertaa viikossa. Savon Historiallisen Miekkailun Seuran nettisivut löytyvät osoitteesta www.savonmiekka.net.

ELOKUVAT on myös suuri mielenkiinnon kohde. Parhaita  leffoja on vaikea sanoa, kovin lyhyesti. Kolme Suosikkiani ja joukon muita löydät listalta "Suosikkileffani".   "Ripa  ruostuu" on näkemistäni suomalaisista paras,  loistavaa angstista mustaa huumoria. Siitä  lisää omalla sivulla.

KIRJOJAKIN tulee luettua. Suosikkejani ovat mm. Nick Hornby, Charles Bukowski, Irvine Welsh ja Bernard Cornwell. Yksittäisenä kirjana on pakko vielä mainita Naomi Kleinin "No Logo". 

SARJAKUVIA löytyy hyllyistä, kaapeista ja varastoista tuhansittain, vaikka olenkin hiljalleen karsinut kaikkea turhaa pois. Suosikkejani ovat ainakin Judge Dredd, Blueberry, Corto Maltese, Ken Parker, Valerian, Urho epäonnensoturi (Groo), Conan Barbaari, sekä Lasse ja Leevi. 

Sarjakuvan parissa on tullut itse tuhrailtua tämmöisiä:

"www.korkkarisaksaa.com"Johdatus texmexicon-kieleen"     

Alkujaan vain minun nettisivuina ollut "Korkkarisaksa" julkaistiin myös Korkeajännitys-pokkarina. Minun lisäksi pokkaria olivat tekemässä mm. Moog Konttinen ja Asko Alanen.

TIETOKONEPELEISTÄ suosikkejani on ollut jo puolentoista vuosikymmenen ajan Close Combat IV ja Close Combat V.  Onneksi molemmat pelit on julkaistu tällä vuosituhannella uusiksi modernisoituina versioina. Kun väsyttää tai elämä ahdistaa, tai ei vaan ole mitään tekemistä, on mukava hypätä ajassa taaksepäin iloiselle 40-luvulle ja osallistua maihinnousuun idylliseen Normadiaan tai leppoisaan samoiluun Ardennien metsissä ja pikkukylillä.

Punkkarin pyykkipäivä

Albion 1:33 yhdenkäden miekka.

UUSIMMAT MERKITTÄVÄT PÄIVITYKSET:

Päivittelin vähän noita harrasteista kertovia tietoja.

www.korkkarisaksaa.com

Achtung! Korkkarisaksan perusoppimäärä.

Jos ramopunkin mustasävyinen huumori huvittaa, kannattaa katsoa

 Ripa ruostuu

MADRE DE DIOS!!

Opi sarjakuvameksikoa:

Johdatus texmexocin kieleen

Lyhyt oppimäärä

www.savonmiekka.net

Miekkailun privat affairs

Tänne keräilen vähempi johdonmukaisesti treeni- ja tietolinkkejä lähinnä omaan käyttöön. Meidän seuralla on ihan oikeat nettisivut osoitteessa www.savonmiekka.net.