www.ramopunk.com 

Leena Lehtolainen

Leena Lehtolainen on tunnettu dekkarikirjailija, mutta ramopunkkien keskuudessa hän on vielä pikkuisen enemmän, nimittäin tunnettu ramopunkki ja dekkarikirjailija. Viitteitä Leenan musiikkimausta voikin helposti bongailla hänen kirjoistaan ja muutenkin Leena on ollut monessa mukana...

M!ka

Ramopunk-uutiset 12.9.11:

Leena Lehtolaisen Aku Ankka -tarinassa ilotellaan ramopunkilla

Aku Ankan Suomen version 60-vuotisjuhlan ja suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlan kunniaksi Aku Ankka –lehti on tilannut suomalaisilta käsikirjoittajilta tekstejä lehteen.

Aku Ankan numerossa 27/2011 (ilm.14.9.11), on kirjailija Leena Lehtolaisen käsikirjoittama ja taiteilija Feriolin piirtämä sarjakuva Punkkia ja piirakkaa

Leena Lehtolainen: "Sheenahan nyt on kohtalokkaiden naisten ja paholaisten ruumiillistuma."

Leena Lehtolaisen kirjasta syntyy ramopunk-biisejä

Ramopunk-alakulttuurin näkökulmasta Kun luulit unohtaneesi on varmaankin Leenan kirjoista merkittävin. Siitä löytyy loputtomiin viitteitä ramopunk-bändeihin ja kirjan nimikin on napattu Ne Luumäet -yhtyeen kappaleesta Sheena se taas on.

Erityisen mielenkiintoiseksi kirjan tekee se, että kirjan tarinassa viitataan usein kuvitteelliseen ramopunk-bändiin nimeltä Salamasota. Salamasodan "musiikista" kirjasta löytyy biisien nimiä, lainauksia ja kuvauksia, jotka alkoivat kiinnostaa biisintekomielessä eräitä tunnettuja ramopunk-muusikoita. Leenan kirjan sivujuonteeksi keksimä bändi ja sen musiikki on tavallaan hypännyt ulos kirjasta ja alkanut elää omaa elämäänsä.

Ramopunk-uutiset 7.8.08:

Suomen tunnetuimmalle fiktiiviselle ramopunkille omat nettisivut

Ramopunk-uutiset huomioi Maria Kallion saamat omat nettisivut.

Ramopunk-uutiset 7.8.07:

Kun luulit unohtaneesi elokuvaksi? - Ramobändejä mukaan?

Leena Lehtolainen allekirjoitti optiosopimuksen vahvasti ramopunk-aiheisen Kun luulit unohtaneesi -kirjan filmaamisesta...

Ramopunk.com 5v-bileet 1.-3.07.

Leena Tuomaroimassa Kultaista pesäpallomailaa 2006-2007

Leena Lentolainen toimi ansioituneille Ramopunkeille jaettavan Kultainen pesämaila -palkinnon valintatuomarina M!ka Vesterisen (Ramopunk.com) kanssa 3.4.2006 ja Kimmo Liskomäen kanssa 3.3.2007.

Converse-kerho 3.4.2006    Ramopunk.com 5v-bileet 1.-3.07

Leena Ramoviisujen esikarsintatuomarina 2005

Leena Lentolainen toimi Converse-kerhon järjestämien Ramoviisujen esikarsintatuomarina  Joey Luumäen (Ne Luumäet) ja M!ka Vesterisen (Ramopunk.com)  kanssa 2005.

 Ramoviisut 2005

Ramopunk-uutiset 30.3.03:

Miten dekkarikirjailija Leena Lehtolainen liittyy ramopunkkiin?

Leena Lehtolainen kertoi Ramopunk-uutisille suhteestaan punk-musiikkiin.

Poliisi on sankari

Rehtorit -yhtyeen Poliisi on sankari soi vuonna 2003 Jyväskylän kaupungin teatterin näytelmässä, joka perustui Leena Lehtolaisen kirjoittamaan kirjaan. Käykääpä lukemassa Ramopunk.comin Rehtorit-osiossa täällä.

 
 

Kävijälaskuri