Ramopunk-uutisia   Ramopunk-linkkejä   

M!kan RamoPunk-SiVuT  Ne Luumäet lehdissä    Himanes     Häiriköt   Liimapäät   Pojat   Rehtorit

Joey Ramonen muistolle   Ramopunkit keikoilla

Vieraskirja

 

Antti tänne-etusivu    Ramopunkilla parlamenttiin

" Antti on meidän miehiä”

 -Manne-

Ayshire levyt

" Minä ainakin äänestän Anttia, vaikka hän on eri vaalipiirissä

 -Kalle Gronfelt-

Luonteri Surf

 

" Älä äänestä. Liian hyvä mies kansanedustajaksi

 -Martti Ripaoja-

Luonteri Surf

 

" Antti on laajalti ajatellut ja laajalti kokenut

 -Joey Luumäki-

Ne Luumäet

 

 

"Nerohvirran oraakkeli"

Antti Hämäläinen pyrki eduskuntaan 2003

Suomen vaalihistorian ensimmäinen Ramohenkinen vaaliehdokas, rokkaavan vihreä "Nerohvirran oraakkeli" Antti Hämäläinen ei päässyt eduskuntaan vaaleissa 2003, vaikka yritys oli hyvä. Antin vaalityö tallentui kuitenkin lähtemättömästi suomalaisen Ramopunkin historiaan tuon Ne Luupojat Surfia ja Luonteri Surfia sisältävän Antti tänne -vaalisinglen ansiosta, joka julkaistiin sekä CD:nä että vinyylinä. Tulevan keräilysinkun lisäksi Anttia voidaan kehaista ja kiittää myös siitä hyvästi, että levyn teollaan hän onnistui kokoamaan ja aktivoimaan Ramoväkeä, mm hommasi keikalle Ne Luumäet -yhtyeen laulajan Joey Luumäen, jota ei turhan tiuhaan esiintymässä näe. Joey ei ollut ainoa juttuun "sekaantunut" Ramoväen edustaja vaikkakin näkyvin. Vehkeilyyn sekaantuneiden lista onkin aikamoista luettavaa ramoväelle: Manne ja Ayshire levyt, Ne Luupojat Surf, Luonteri Surf, Joey Luumäki ja Rehtori Heko (alias Luumäki)... 

 

"Monet tällä alueella osteloovat jottain jiäruappoja ja yhtä sun toista, niin eiköhän tuo single oo ihan yhtä hyvä. Sitä on sentään mukavampi kuunnella"

Antti Hämäläinen vaalisinglestään

Antin sinkkua kannattaa kysellä Ayshire-levyiltä. Levyltä löytyy Ne Luupojat Surfin "Nerohvirran oraakkeli" kappaleen ja sekä Luonteri Surfilta kappaleet Kansantalouslaulu, Raakarautaa ja Atteet on kuolleet. Näistä kaksi viimeksi mainittua ovat aikaisemmin julkaisemattomia!

 

Vaalilevyllä 

ramopunkkia

Vaalijuhjat rock-musiikin tahtiin

Joey Luumäki keikkaili 

Antin vaalipartyissa

Markku Halme kirjoitti artikkelin musiikkilehti Suessa Antti Hämäläisestä ja Antin vaalisinglestä. 

Ramopunkilla parlamenttiin

-Jutun voit lukea täältä

Indierockpunkmetalzine Sue, helmikuu 2003

Artikkeli julkaistu SUEN luvalla

Mikä mies se Antti on?

Lapinlahtelainen Antti Hämäläinen on maanviljelijä, ex-dj ja ex-musiikkikriitikko, joka päätti ryhtyä vihreitten eduskuntavaali-ehdokkaaksi vaaleissa 2003.

”Elämänkatsomukseni pohja on luotu lukemalla Kurt Vonnegutia ja Veikko Huovista ja jonka Ramones –77 sekiinnytti”, kuvailee Antti itse elämänkatsomustaan. Antti sai käsiinsä puoli vahingossa Ramonesin ensimmäisen levyn vuonna –77 ja heti ensimmäisen biisin jälkeen bändi oli jo tehnyt häneen lähtemättömän vaikutuksen. Rockmiehenä Antti sai myös mainion idean tukea vaalityötään ramohenkisellä vaalilevyllä.

Antti,  Ne Luumäet ja Luonteri Surf

Niiden Luumäkien uraa Antti pääsi seurailemaan aivan alkumetreiltä lähtien, hänen eksyttyä puolivahingossa Ramo-tapahtumaan, jossa Ne Luumäet soitti erään ensimmäisistä keikoistaan. Myöhemmin, Manne kertoilee, että ”Ne Luumäet olivat keikkamatkoillaan liikkuessaan Pohjois-Savossa aina Antin luona yötä. Ja Kaide Luumäki käy joka kesälomallaan moikkaamassa Anttia edelleenkin.”

Luonteri Surf on Antille läheinen musiikin ja maaseututaustan lisäksi sen vuoksi, että tutustuttuaan bändin jäseniin, hän sai heiltä myös idean luomuviljelystä.

Eikä ole myöskään eräs herra Miettinen aivan tuntematon vieras Lapinlahdella, sillä ”Muun muassa rock- ja popguru Miettinen käy usein Antin luona lataamassa akkuja ja parantamassa mualimoo, tietää Manne "juoruilla.”

VAALILEVYLLÄ RAMOPUNKKIA

Vaalilevyn Antti Hämäläinen tilasi Mannen Ayshire Levyiltä, kuinkas muuten, kun ottaa huomioon mitä musaa mies levylleen halusi. 

Niissä Luumäissä ja Rehtoreissa soittamisen lisäksi levyn kansien teossa aikaisemminkin kunnostautunut Rehtori Heko sai tehtäväkseen myös tämän levyn kannet.

Singleltä löytyy Ne Luupojat Surfin kappale Nerohvirran Oraakkeli. Se Joey Luumäen tekemä biisi, kenestäpä muustakaan kuin juuri Antti Hämäläisestä. Eli Joey Luumäkeä on "syyttäminen" tuosta oraakkimaisesta liikanimestäkin.

Lisäksi levyllä on vielä kolme Luonteri Surfin  kappaletta: Kansantalouslaulu, Raakarautaa ja Aatteet on kuolleet. Näistä kaksi viimeksi mainittua ovat ennen julkaisemattomia kappaleita, jotka on tallennettu Planeetta Möö -levyn sessioissa.

Mie aattelin, että perketti vieköön, jos nuokii ajattelloo nuin järkevästi ja tekevät mussiikkinsa noin asialliselta pohjalta, niin eihän ne nyt voi muutenkaan ihan tyhmiä olla

Antti Hämäläinen Luonteri Surfista ja sen  ensimmäisestä levystä

VAALIJUHLISTA ROCK-KONSERTIT

Joey Luumäki sooloili 14.3.03

Vaalipartyt  Iisalmessa 7.3. ja Kuopiossa 14.3.

Vihertävän rokkaavan eduskuntavaaliehdikas Antti Hämäläisen alias Nerohvirran oraakkelin vaalipartyissa soi rock-musiikki.

Iisalmessa juhlittiin rockin hengessä paikallisten bändien kanssa  7.3. Paikka oli Olvi-oluen syntylähteillä Olvi-hallissa. Viikkoa myöhemmin Kuopiossa esiintyvät  Jolly Jumpers ja Micragirls ja Joey Luumäki. Joey Luumäen keikasta löytyy lisää juttua  Ramopunkit keikoilla sivuilta.

 

Ramopunk-uutiset 17.8.09:

Dokkari Nerohvirran oraakkelista netissä 

Antti on humoristinen ja elämänmyönteinen dokumentaatio Lapinlahden Nerohvirralla asuvasta Nerohvirran Oraakkeliksikin kutsutusta luomuviljelijästä, Antti Hämäläisestä, 51. Dokumenttielokuva on koostettu kolmen vuoden aikana kuvatusta materiaalista pitkälti Luonteri Surfin ja Ne Luupojat Surfin kappaleiden Antti, Peruskallio ja Nerohvirran Oraakkeli tunnelmia mukaillen. Kyseessä ei suinkaan ole soundtrack, vaan kertomus siitä mitä on tapahtunut kun Ramones vuonna 1977 ensimmäisellä albumillaan selkiinnytti Antin maailmankatsomuksen. Käykääpä katsomassa dokkari internetissä täältä.

 

Kävijälaskuri