Radio

Punkmuseolla on kaksi viikoittaista Punkmuseo-radiolähetystä, toinen tamperelaisessa Radio Sohossa ja toinen RollFM:llä. Sohon lähetys raikaa vain internetissä osoitteessa https://radio.gastropubsoho.fi/ joka torstai kello 11-12. RollFM:ssä lähetys on jokainen tiistai-ilta kello 20-22 ja kuunneltavissa Stadissa (Hesat) FM-taajuudella 97.1MHz ja Haapavedellä FM-taajuudella 90.6MHz sekä tietysti myös netissä osoitteessa https://rollfm.fi.

Punkmuseon Radio Soho -lähetykset, tai ainakin melkein kaikki, löytyvät nyt Mixcloudista. Siellä on yli 40 tuntia Sohon lähetyksiä, väsynyttä juontoa ja oikein hyvää punkkia!

Seuraavat RollFM-lähetykset ovat kuultavissa myös netissä:

RollFM 20.6.2023

Miten sinä voit?

Masennuksesta on tullut nopeasti uusi Suomen kansantauti. Se on jo toiseksi yleisin työkyvyttömyyden aiheuttaja maailmanlaajuisesti. Ja siten masennuksella on huima vaikutus tuottavuuteen ja kansantalouksiin.

Vittuun tuottavuus ja kansantaloudet, ne eivät kiinnosta ihmistä, joka huomaa sairastuneensa masennukseen. Masennuksesta reteän ja rempseän punkin soiton ohella keskustelemassa asiaan valitettavan hyvinkin tutustuneet Alex Aaltola ja Näkä Hyle. Katsotaan, saammeko yhdistettyä naurun tähän masentavaan (sic) aiheeseen..

Tiistaina 20.6. kello 20.00. – 22.00. RollFM. Pääkaupunkiseudulla 105,8 kHz ja netissä rollfm.fi

Ai niin, muutenkin, ei vain masennuksen yhteydessä, vittuun tuottavuus ja kansantaloudet. Ihminen ensin!

RollFM 13.6.2023

Bats have left the belltower.
Aurinko paistaa ja ilma on tukahduttavan kuuma. Kannattaa siis sulkeutua viileään ja pimeään kellariin kuuntelemaan Roll Fm:stä punkmuseon postpunk-spesiaalia. Tami, Miika ja Ari vetävät kajalit huuliin ja synkistelevät kahden tunnin ajan.

RollFM 6.6.2023

Iso-Pasi murskaa!
Tänään muistellaan taas menneitä. Mitä lie tyyppejä ovatkaan lähetyksessä menneisyyteensä sukeltavat Jari Kronholm ja Pasi Nikander. Punk-konossööreille, ja oikeastaan kaikille muillekin, tutummilla nimillä kulkevat Epe ja Panda viettävät pari tuntia kello 20 alkaen Punkmuseon lähetyksessä RollFM:llä. FM-taajuuksilla pääkaupunkiseudulla ja muualla, tai stadissakin mikäli niin haluat, osoitteessa rollfm.fi. Tervetuloa kuulolle, hyvän lässytyksen ja tätäkin paremman punkin pariin!

RollFM 23.5.2023

Aiheena protopunk. Juontajina Ari ja Miika. Kick out the jams motherfucker!

RollFM 16.5.2023

D.I.Y or DIE
Roll Fm ja punkmuseo taas tiistaina kello 20.00 – 22.00 Kipin vieraana Anarkistimartat. Mitä ne sit on? Se selviää kuuntelemalla lähetys. Pääkaupunkiseudulla 102 MHZ, Haapavesi 90,6 MHZ ja netissä rollfm.fi

RollFM 9.5.2023

Tiistaina 9.5. aiheena Bad Religion: mikä siinä uskonnossa mättää ku sitä pitää niin kovasti vastustaa. Punkmuseon omien juontajien (Ari, Pami, Miika) vieraana uskonnon ope, FM ja Infernon toimittaja Tami Hintikka.

RollFM 2.5.2023

Tänään alkoi Roll FM taas pyöriä ja sehän tarkoittaa sitä, että Punkmuseon radiolähetykset jatkuvat tiistaisin aina kello 20.00 – 22.00. Ekana tiistaina aiheena A-studio: kelataan mitä on tapahtunut sitten viime näkemän ja mitä tulee tapahtumaan. Eli painavaa asiaa, sekoilua levyjen pyörimisnopeuden kanssa ja hyvää musaa.

RollFM 28.2.2023

Jakson viimeinen Punkmuseon RollFM-lähetys ennen parin kuukauden taukoa. Vieraana Miikan Punksuosikit -ohjelman vetäjä Miika. Kuullaan myös Pääsiäispunkin järjestäjiltä mitä on pääsiäisenä odotettavissa.

RollFM 21.2.2023

Oliko 80- ja 90-luvuolla jokaisessa autossa liftareita jahtaava sarjamurhaaja? Virtasivatko Sorbus ja Vinetto niin vuolaasti, että mainitut vuosikymmenet ovat pyyhkiytyneet punkkareiden muisteista ja muistoista? Oliko punkkarin tyttöystävä, tai punkkarityttö, vain koriste vai ns. hyvä jätkä? Miltä tuntui kun punk pyyhkäisi Bee Geesin Suosikki-julisteet roskakoriin? Entäs mitäs isi ja äiskä sanoi kun runoilevasta ratsutytöstä kuoriutui mustiin pukeutuva ilmestyskirjan peto? Menneitä, ah niin hyviä ja nykypäivää parempia (?) aikoja muistelemassa kirjailija Päivi Alasalmi ja toimittaja Maria Asunta. Ajan kultaamien muistojen lomassa soitellaan tytt.. vieraiden valitsemia punkbiisejä.

RollFM 14.2.2023

Just for you here is a love song in Roll Fm. Ystävänpäivänä soitetaan punkia aiheena rakkaus. Lähetä terveisiä rakkaallesi kommentoimalla alle ja me luetaan sun terveiset radiossa. Voit myös pistää aiheeseen sopivan biisitoiveen, voi olla et soitetaan se.

RollFM 7.2.2023

PUNK PUNK ON TYPERÄÄ, LEVYT PYÖRII VAAN YMPYRÄÄ

Tiistaina taas punkmuseo Roll Fm:ssä klo 20.00 – 22.00. Vieraana Petri Pakkanen, jonka kanssa arvuutellaan mitä kuunnellaan. Soitellaan siis sokkona punkkia ja tsekataan tunteeko Petri oman levyhyllynsä levyt. Kuuntele pääkaupunkiseudulla radiossa ja muualla netissä. Tai jälkikäteen punkmuseon kotisivuilta löytyvästä linkistä.

RollFM 31.1.2023

Anarkiaa Karjalassa! Tänään Roll FM ja punkmuseo klo 20.00 – 22.00. Vieraana Joensuulaislähtöinen, miljoonassa eri bändissä soittanuyt Pete Korhonen. Keskustellaan Joensuun meiningistä ennen ja muistellaan sitä mitä muistetaan. Soitetaan tietenkin aiheeseen liittyvää punkkia.

RollFM 24.1.2023

Kirjoituksia kellarista!
Tiistaina 24.1. julkaistaan Punkmuseon lähetyksessä Roll Fm:ssä punkmuseon kirjoituskilpailun parhaat palat. Raatilaiset Ari Lahti, Päivi Alasalmi ja Ari Enqvist lukevat parhaiksi valitut kirjoitelmat.

RollFM 17.1.2023

Anarchy in the Suomi. Kelataan Anarkismia ja anarkiaa, mitä se on ja miksi punkkarit jauhavat siitä koko ajan. Onko koko anarkia vaan suuren maailman höpinöitä. Oliko kiljupäissään sekoilu nyt sitä anarkiaa? Kuunnellaan tietenkin aiheeseen liittyvää punkmusiikkia.

Vieraskin on: Anssi Porttikivi oli nuoruudessa punavihreä, kuunteli punkkia ja kyseenalaisti yhteiskunnan rakenteita. Hänestä tuli anarkosyndikalisti, uskoi että avain vallankumoukseen ovat ammattiliitot. Nyt hän on anarkokapitalisti (oikeistolibertaari).

RollFM 10.1.2023

Aiheena Suomipunk: matkataan punkmusiikin siivin Etelä-Suomesta Lappiin. Kuunnellaan vaan suomalaista punkia ja kelataan mitä tiedetään punkista eri puolilla Suomea. Studiossa Ari, Miika ja Näkä.

RollFM 25.10.2022

Miikan ja Sallan vieraana kiinalainen Haiyun ja aiheena mm. kiinalainen punk sekä punkkulttuuri Kiinassa. Luvassa tietenkin myös punkkia, Kiinasta ja muualtakin.

RollFM 18.10.2022

Punkmuseon ohjelma Roll FM:llä, vierainaan Sanna (Pyhäkoulun Saku) ja Säätöjen/Blue in the Facen Enni, nyt vihdoin kuunneltavissa Mixcloudissa!

RollFM 11.10.2022

Mielenkiintoisten vieraiden paraati sen kun vain jatkuu ja nyt on Pamin ja Kipin kera äänessä itse Pelle! Kuuntelemme Pellen uutta levyä, kelailemme maailman menoa ja juttelemme siitä sun tästä, mitä nyt mieleen juolahtaakaan. Pellen oman musan lisäksi kuuntelemme myös miehen itsensä valitsemia punkbiisivalintoja eli mielenkiintoinen ilta tulossa.

RollFM 4.10.2022

Tiistaina punkmuseo Roll Fm:ssä! Nyt puhuu nuoriso. Antti MES-yhtyeestä kertoilee omista punkjutuistaan ja siitä voiko alle 50-vuotias soittaa uskottavasti punkkia. Kysytään myös Antilta miltä punkmuseon touhu näyttää: onko se ajassa kiinni vai pelkkää nostalgiaa. Roll Fm – etelässä radiosta, muualla netistä.

RollFM 27.9.2022

Tiistaina tuttuun tapaan Roll fm / punkmuseo kello 20.00 -22.00. Nyt ollaan viimein päästy ulos 80-luvulta. Vieraana Jyväskylässä vaikuttanut Petri Niinisalo, joka valottaa 90-luvun touhuja. Aiheena mm. Minkälaista oli kun toimittiin ”scenenä scenen sisällä” ja hardcore keikkailun näkökulmasta. Tietenkin soitetaan myös aiheeseen liittyvää räväkkää punkmusiikkia.

RollFM 20.9.2022

Punkmuseo-lähetyksessä Roll Fm:llä vierailijana Tommy’s vinylnaut – youtube kanavaa pyörittävä Tommi. Kanava on keskittynyt hardcore-vinyylien esittelyyn. Keskustellaan miten mies on ajautunut moiseen touhuun ja minkälaista palautetta siitä on tullut. Puhutaan myös mikä ajaa ihmisen keräämään hardcore ja iskelmälevyjä.

RollFM 13.9.2022

Tänä tiistaina aiheena punk on kansainvälinen kieli. Miika, Ari ja Pami ruoppaavat eri maiden punkscenejä ja soittavat punkia ympäri maailmaa. Englanti, Ruotsi ja Suomi kierretään tällä kertaa kaukaa.

RollFM 6.9.2022

Tänään Ari ja Miika kertoilevat mitä punkmuseo on tehnyt kesän aikana ja kehottavat tutustumaan punkup-näyttelyyn. Kertoillaan myös kesän kovimmista keikosta, mm. Rebellionista.

RollFM 28.6.2022

Viimeinen Punkmuseon lähetys ennen parin kuukauden taukoa ja hiukan poikkeuksellisempi show luvassa: läsnä on kolme tyyppiä – Ari, Pami ja Kipi – ja reippaan punkinrytkeen ohessa on tarkoitus kurkistaa tämän vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden toimintaan, eli eräänlainen puolivuotistoimintakertomus siis. Musiikki on kuitenkin pääasiassa eli se on ainakin laadukkaampaa kuin äijien lässytys.

RollFM 21.6.2022

Tiistaina 21.6. klo 20-22 Rollissa aiheena HOOCEE. Vieraana finnish hardcore 80 -85 lafkaa vahvalla D.I.Y asenteella pyörittävä Sami Hernesaho. Keskustellaan lafkan julkaisuista: miksi näitä vanhoja juttuja pitää julkaista, onko tässä mitään järkeä? ketä kiinnostaa? ja kaikesta muusta mitä tulee mieleen. Tavan mukaan luvassa tuhti annos punkkia ja löysästi asiassa pysyvää juttua.

RollFM 14.6.2022

Rovaniemeläinen Jari Mikkola on tehnyt musaa jo 40 vuotta punkin innoittamana ja vahvalla DIY asenteella: hardcore punkia, indie rockia ja elektropunkia. Mitä kaikkea 40 vuoteen mahtuu? Vieläkö musaa tulee? Punkmuseo-aktiivi Näkä Hylen toimittamassa parituntisessa luvassa runsaasti musiikkia ja mielenkiintoista tarinaa lappilaisesta perspektiivistä.