PUNK JA AKTIVISMI -näyttely

Punk-kulttuurissa on aina ollut tärkeässä roolissa arvot ja aktiivinen vaikuttaminen. On haluttu ottaa kantaa mm. eläinten ja ihmisten oikeuksiin, luonnonsuojeluun, ydinaseisiin ja sotaan. Tämä on näkynyt musiikin sanoituksissa, pienlehtien teksteissä ja kuvissa sekä muussa taiteessa. On järjestetty ja otettu osaa mielenosoituksiin ja vallattu taloja.

Tee se itse- kulttuuri on ollut vahvasti läsnä, joten mm. vaatteiden kierrätys ja uudelleen käyttö on myös arkipäivää punkkareiden elämässä. Kaikki muukin pyritään tekemään omin voimin, kuten järjestämään eri tapahtumia ja pienlehtien tekeminen.

Tätä kaikkea on esillä Emmauksen Vallilan myymälän (Mäkelänkatu 54) ikkunagalleriassa 29.8.-2.10. Galleria on kadulle valaistu klo 6-24, joten voit piipahtaa silloin kuin sinulle sopii. Tervetuloa!

2 ajatusta aiheesta “PUNK JA AKTIVISMI -näyttely”

  1. Niin, muistan monet edesmenneet punkkari kaverit etunenässä Samin ja Akin, joita kaipaan. Monilla keikoilla käytiin. Punk on muuttanut myös muotoaan, on tullut ns Black Punkkia, eli Saatanallista punkkia ja on myös Kristillistä Punkkia, No man’s band etunenässä. Raskainta punk aatetta on ehkä Napalm Death joka on Grind Corea. Itse artistina kritisoin asioita sanoituksissani ja teoissani myös. Yhteiskunta kritiikki ja valtavirran kritisointi on punkkia.

    1. Punkmuseo

      Punk musiikkina elää ja on muuttunut hyvinkin paljon, mutta kritiikki ja kannanotto on säilynyt vuosien läpi, aiheet ja syyt vain muuttuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *