Tuottavuus huipussaan

Punk-Larun näyttelyä. Etualalla Pellen vanha rumpujakkara (korkeus 31,3 cm) ja taustalla Taneli Eskolan Sotaa apatiaa vastaan -näyttelyn kuvia.

Suomalaisen yhteiskunnan tuottavuus ei ole kasvanut siinä vauhdissa kuin pitäisi. Ja paskat! Punkmuseo nyt ei ole bisnestä, mutta tuottavuus on huipussaan, eli pientä omien henkselien paukuttelua luvassa:

Punkmuseolla on nyt käynnissä viisi (5) eri näyttelyä. Neljässä (4) eri paikassa, kolmella (3) eri paikkakunnalla. Aika hienosti, uskallamme väittää, etenkin kun ajattelee millä resursseilla nämä on kasattu. Vapaaehtoisia, muutama palkollinen ja hintsusti fyffee, sitä enemmänkin punkin omaa hyggee.

Helmikuussa avautui Keski-Suomen museossa Sydänääniä-näyttely ja se on auki huhtikuun loppuun asti. Näyttelyn kasaamiseen on laitettu pirusti tunteja ja hieno siitä tulikin. Se tässä on vielä hienoa, että koska tämä tehtiin yhteistyössä sellaisen ison museon kanssa, niin he kattoivat rakennus- ja tulostus- yms. kustannukset. Omaa rahaa on kulunut vain joitain satasia, osa näistäkin vapaaehtoisten omista kukkaroista.

Maaliskuussa sitten kumppanimme Tampereen työväenmuseon Werstaan tiloissa avautui Mansepunk-näyttely ja se on esillä aina huhtikuun puoleen väliin asti. Kuvien tulostukseen meni muutama satanen, kehykset kaiveltiin omista varastoista ja teippailtiin riittävän kestäviksi. Lisäksi muutama satanen meni matkustus- ja ripustuskuluihin.

Maaliskuussa, tarkalleen tämän viikon maanantaina, aukesi sitten Vallattu!-näyttely stadissa Oranssilla ja on esillä vielä parisen viikkoa. Tämänkin näyttelyn kustannukset koostuivat oikeastaan vain kuvien tulostuksista, ehkä satku tai sellaista, koska Manserock ei vienytkään kaikkia kehyksiä ja teippiäkin oli vielä jäljellä.

Vuoden alusta saatiin Monomalta ilmaiseksi käyttöön toimistotilaa Helsingin Lauttasaaresta, Heikkiläntie 7:stä, ja näissä tiloissa avattiin ensimmäiset kaksi näyttelyä helmikuussa viikkoa Sydänääniä-näyttelyn jälkeen. Tilan sisustus sekä näyttelyn pystytys oli käytännössä ilmaista, sillä Heurekasta saatiin seinäkkeitä, vapaaehtoisten varastoista sitä sun tätä. Kuluja on varmaankin kertynyt vain pari sataa, jos sitäkään. Ai niin, nykyiset näyttelyt ovat esillä vielä runsaan viikon, huhtikuun ensimmäisenä lauantaina tulee esille kaksi uutta näyttelyä.

Joten, jos nämä kaikki näyttelyt summaa yhteen, niin rahnaa on kulunut alle tonni, tunteja hyvin paljon, niin vapaaehtoisilta kuin palkatuiltakin. Laadusta voimme olla ylpeitä, oman näköistämme esitystapaa. Kuka tai mikä muu pystyy samaan suoritukseen?

Meitä on jotakuinkin neljäsataa (400) jäsentä. Jokainen meistä (vai pitäisikö tällaisessa postauksessa sanoa ”teistä”?) on kantanut kortensa kekoon näiden näyttelyiden toteutuksessa, uskomalla asiaan ja ryhtymällä jäseniksi. Nämä ovat meidän kaikkien rakentamien näyttelyitä, meille ja vähän siinä sivussa muillekin. Kiitos, kiitos ihan helvetisti jokaiselle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *