PUNKKIA POHJANMAALLA -näyttely

Kuva: Kimmo Kujanpää. Kuvassa Valse Tristen Wasky SJK UG-tapahtumassa.

Lakeus punk ry sekä Punkmuseo asettavat yhteistyössä Selmun kanssa Punkkia Pohjanmaalla -näyttelyn esille syksyksi Rytmikorjaamolle sekä syyskuun ajaksi Apila-kirjaston vitriineihin.

Kevään ja kesän aikana Lakeus punk ry sekä Punkmuseo etsintäkuuluttivat Pohjanmaan alueen punkkareilta heidän muistoesineitään sekä valokuviaan. Nyt on tullut aika koota näyttelyä lainalle sekä lahjoituksena saaduista materiaaleista. Rytmikorjaamolle tulee koko syksyn ajaksi esille valikoidut valokuvat sekä Apila-kirjastolle muuta materiaalia. 

”Saimme mukavasti kerättyä etenkin vanhempaa materiaalia. Kuvia tuli kiitettävästi ja niistä on nyt mahdollista nähdä osa Rytmikorjaamon tiloissa. Valintojen tekeminen on aina vaikeaa, mutta mielestäni saimme esille edustavan määrän kuvia, jotka kertovat omaa tarinaansa alueen punkskenestä sekä siihen kuuluneista ihmisistä. Myös muuta materiaalia on tulossa esille kirjastolle. Nähtävillä on mm. jokaisen HC-punkkarin tärkein varuste, eli itse koristeltu nahkarotsi. Lisäksi kirjastolla on mahdollista kuulla, miltä Lama kuulosti Seinäjoella 11.1.1982 sekä tutustua muihin tavaroihin.”, avaa Lakeus punk ry:n Matti näyttelyä.

”Ulkopuolisille punk on usein vain äänekästä, ehkä jopa ärsyttävää, musiikkia. Sitä kuuntelevat usein epäilyttävän näköiset ihmiset. Alakulttuurin sisällä kasvaneille punk on kuitenkin voinut tarjota korvaamattomia yhteisöllisyyden ja hyväksymisen kokemuksia, tilan kokea, luoda ja järjestää ilman suuremman itsekritiikin tarvetta. Tämä yhteisöllisyys ja tekemisen riemu on selkeästi nähtävillä myös näyttelyn materiaaleissa.” 

”Isot kiitokset kaikille näyttelyn järjestämisessä avustaneille. Erityisesti täytyy mainita ”vanhat” punkit Wasky, Bronne, Mika, Ipe, Vilu ja Petteri. Iso kiitos myös Perttu Häkkisen säätiölle sekä Seinäjoen kaupungille, joka lähtee ennakkoluulottomasti tukemaan myös alakulttuurin tapahtumia. Kiitos!”, Matti päättää.

Lisätietoja:

Matti, Lakeus punk ry, lakeuspunk@gmail.com

Pyry, Punkmuseo, pyry@punkmuseo.fi


PUNKKIA POHJANMAALLA- näyttely esillä Rytmikorjaamolla koko syksyn ajan 2.9. alkaen sekä Apila-kirjaston vitriineissä 1.9.­-30.9.2023.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *