Punkmuseo Ogelin nutalla

Täss on Oulunkylän nuorisotalon nuoret, moi!
Me pystytämme näyttelyn yhteistyössä Punk-museon kanssa Ogelin nuorisotalolle. Sinne tulee kuvia punkkareista ja keikoista. Luvassa on sekä vanhaa että uutta materiaalia punkin pöhinästä vuosien varrelta. Olemme syksyn aikana sukeltaneet Punk-museon arkistojen mereen ja huolella valikoineet hienoimmat helmet ripustettaviksi näytteille.

Näyttely aukeaa yleisölle 24.11. hillittömän avajaisseremonian myötä. Luvassa on muun muassa ihka-aitoa punk-musiikkia “luonnollisessa” elinympäristössään. Tästä eteenpäin kuvat ovat kaiken kansan ihailtavissa kuukauden ajan. Puolessavälissä eli 8.12. kokonaisuus huipentuu bändi-iltaan, jossa esiintyvät Jaanat ja Kyhiskessu… sekä kolmas bändi… joka on YLLÄTYS… mutta sitäkin PUNKIMPI sellainen 😉

Ogelin nuorisotalo tulee täyttymään kuvista, joista toiset edustavat punkkia 80-luvun Suomessa, kun taas toiset edustavat tämän päivän suomipunkkia – tai osaa siitä – tuoreimmillaan. Tällä tavoin uusi ja vanha kohtaavat ja elävät näyttelyssä rinnakkain. Kenties kuvista voi löytää myös paljon yhteistä ajallisesta erosta huolimatta: sekoilua, söpöilyä, riehumista, haahuilua… asioita, jotka eivät ole muuttuneet, vaikka aikaa on kulunut.

Kuvien valinta ei ole ollut helppoa. Punk-museon arkisto on valtava, ja sen syövereitä voisi selata tuntikausia väsymättä. Toisinaan tuntuu, kuin kuvat olisivat portaaleja, joiden kautta voi tehdä aikamatkan punkin vaiheisiin eri aikoina eri puolilla Suomea. Näyttelyä koostaessa valintoja täytyy kuitenkin tehdä. Tarkkaa teemaa tai sen suurempia kriteerejä emme juuri ole asettaneet. Kuvat, jotka lopulta valikoituivat, ovat kaikki sellaisia, jotka ovat naurattaneet meitä, herättäneet meissä kysymyksiä tai yksinkertaisesti hurmanneet meidät.

Toivottavasti kuvat ja elävä musiikki tuottavat yleisölle yhtä paljon iloa kuin meillekin ja valaisevat talvea punkin omaleimaisella loistolla. Tulkaa sankoin joukoin, tuokaa kaverit, perhe ja isovanhemmat Ogelin nuorisotalolle! Näyttely päättyy 20.12., punk ei koskaan!!!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *